Izbor za obiteljsko druženje

Zanimljiv izbor filmova koje može gledati cijela obitelj dostupan je na platformi Kino Europa Online. Nastavljajući se na program filmova za djecu i mlade koji je bilo moguće gledati u kinu, ali i na ideju da ljubav prema filmu nastaje u najranijoj dobi, nastojat ćemo redovno obogaćivati ovaj poseban dio videoteke. Trenutno naša najmlađa publika može uživati u nekoliko sjajnih europskih filmova koji su redom oduševljavali publiku na festivalima diljem svijeta.

Moj život kao Tikvica animirani je filmski hit iz Švicarske o neodoljivom dječaku Tikvici koji nakon iznenadne smrti majke završi u domu za nezbrinutu djecu gdje ponovno pronalazi ljubav i obitelj. Film je osvojio preko 20 nagrada na festivalima diljem svijeta, dodijeljena mu je i nagrada Europske filmske akademije za najbolji dugometražni animirani film, a bio je nominiran za Oscara i Zlatni globus. Film je preporučen za uzrast 8+.

Moja sestra mršavica jedan je od najhvaljenijih filmova za mlade snimljen u proteklom desetljeću. Glavna junakinja je djevojčica Stella, kojoj je najveći uzor njezina starija sestra Katja, profesionalna klizačica. Kada otkriju da Katja pati od poremećaja u prehrani, cijela obitelj naći će se u vrtlogu novih emocija. Film je preporučen za uzrast 12+.

Otkako je premijerno prikazan na Berlinaleu 2019. godine, obiteljski film Moje neobično ljeto s Tess osvaja publiku gdje god se pojavi. Iskren i zabavan film donosi priču o dječaku Samu koji na ljetovanju upoznaje neobičnu djevojčicu Tess i s njom se upušta u nezaboravnu ljetnu avanturu. Film je preporučen za uzrast 10+.

Danska animirana avantura Nevjerojatna priča o divovskoj kruški donosi priču o Prugici i Sebastijanu, a nevjerojatna divovska kruška zapravo je brod kojim će pokušati spasiti prijatelja Đibija. Filmu koji obiluje pozitivnim porukama za najmlađe gledatelje, ohrabrujući ih na domišljatost, upornost i prevladavanje strahova, sinkroniziran je na hrvatski i preporučuje se uzrastu 6+.

Nizozemski igrani film Mali gangster šarmantna je, duhovita i zabavna komedija o dječaku koji će svog oca lažno predstavljati kao mafijaškog šefa kako bi stekao popularnost u novom susjedstvu. Na domaćem KinoKino Festivalu za djecu film je osvojio nagradu dječjeg žirija za najbolji film i nagradu publike. Film je dostupan u sinkroniziranoj verziji i verziji s hrvatskim titlom, a preporučuje se uzrastu 6+.

Film Mirai donosi priču o četverogodišnjem Kunu kojem se s dolaskom novorođene sestrice svijet okreće naglavačke. Razočaran što više nije u središtu pažnje, Kun će neočekivano otkriti potpuno novi magični svijet u dvorištu svoje kuće. Tamo će putovati kroz vrijeme, susresti svoju majku kao djevojčicu i svog pradjeda kao mladog čovjeka. Mirai je bio nominiran za Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg animiranog filma 2019. godine.

Operacija Arktik uzbudljiva je norveška avantura o troje braće i sestara koji se slučajno nađu na pustom arktičkom otoku prepušteni zimskim olujama, polarnim medvjedima i samima sebi.

Djeci uzrasta 12+ preporučujemo još i naslove Novi klinac Rudija Rosenberga i Stari momci Tobyja MacDonalda.

Svi filmovi imaju hrvatski titl, dok su Nevjerojatna priča o divovskoj kruški i Mali gangster dostupni i u sinkroniziranoj verziji.