Dvorana Müller

Dvorana Müller gledatelje vodi na novu internetsku platformu croatian.film, na kojoj je moguće besplatno gledati hrvatske kratkometražne filmove. Platforma je nastala kao prostor za razvoj i nadogradnju Kockica, natjecateljskog programa domaćeg kratkometražnog filma Zagreb Film Festivala, i omogućuje svim gledateljima i gledateljicama kvalitetan i sadržajan pregled domaće kratkometražne produkcije potpuno besplatno. U bazi se trenutačno nalazi oko 190 zanimljivih naslova, a među dostupnim filmovima su djela istaknutih domaćih autor(ic)a prikazana na velikom broju domaćih i međunarodnih festivala gdje su osvojila brojne nagrade i priznanja.

Uz filmove koji su dostupni za gledanje na platformi se nalaze i brojni drugi srodni sadržaji poput baze podataka filmskih profesionalaca i produkcija, vijesti, kolumni, intervjua, popisa nadolazećih filmskih festivala i sl. Platforma je dvojezična i na ovaj način dostupna i međunarodnoj zainteresiranoj publici, a filmovi se mogu pogledati bilo gdje i u bilo kojem trenutku. A kako biste lakše odabrali što gledati, preporučujemo da pratite croatian.film i na društvenim mrežama Facebook i Instagram!

Platforma croatian.film sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture u sklopu Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra u sklopu Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti. Nositelj projekta je umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.