Skockani nindža

Ternet ninja
Thorbjørn Christoffersen, Anders Matthesen2018 Danska, 82'

Redatelj: Thorbjørn Christoffersen, Anders Matthesen
Scenarij: Anders Matthesen
Glasovi: Anders Matthesen, Emma Sehested Høeg, Alfred Bjerre Larsen
Produkcija: A. Film, Pop Up Production, Sudoku ApS

Preporučeni uzrast: Svi uzrasti

O filmu

Animirana komedija za najmlađe filmofile ‘Skockani nindža’ donosi priču o Aske koji od ujaka Stewarta na poklon iz Tajlanda dobije plišanog nindžu za kojeg otkrije da je živ i da mu može pomoći oko problema u školi. Aske želi nindži vratiti uslugu, ali ubrzo saznaje da je skockani nindža u osvetničkoj misiji. Nominiran za najbolji film na prestižnom Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyu, ovaj animirani dječji film postigao je rekordan broj posjećenosti u danskim kinima u zadnjih nekoliko desetljeća.

O redateljima

Danski glumac, scenarist i redatelj Anders Matthesen autor je brojnih animiranih i igranih filmova među kojima su ‘Terkel in Trouble’ (2004) te ‘What Goes Around’ (2009). Njegov najnoviji film ‘Skockani nindža’ snimljen je prema knjizi koju je on sam napisao. Nekoliko puta je proglašen komičarom godine, a po njemu je i snimljen dokumentarni film ‘Den anden side’.

Diplomirani animator i ilustrator Thorbjørn Christoffersen započeo je svoju karijeru u produkcijskoj kući A. Film. Redateljski prvijenac ‘Terkel in Trouble’ (2004) postao je festivalski i domaći kino hit te je osvojio nagradu za mlade na festivalu Malmö BUFF. ‘Skockanii nindža’ njegov je četvrti igrani film te predstavlja nastavak kreativnog partnerstva s Andersom Matthesenom.

Nagrade i festivali

Annecy IFF 2019
Tallinn Black Nights FF 2019
Danske filmske nagrade (Robert) 2019 – Najbolji film za djecu i mlade, najbolji adaptirani scenarij i najbolja glazba

Iz kritika

Impresivna animacija. – Hollywood Reporter

Budite prvi koji će recenzirati “Skockani nindža”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.