Phantom Boy

Phantom Boy
Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol2015 Belgija, Francuska, 84'

Redatelj: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol
Scenarij: Alain Gagnol
Uloge: Edouard Baer, Jean-Pierre Marielle, Audrey Tautou
Produkcija: Folimage, Lunanime, France 3 Cinéma, Canal+, Ciné+

Preporučeni uzrast: 9+

O filmu

Ima 11 godina… i 24 sata da spasi New York! Tajanstveni zlikovac u gradski računalni sustav ubacio je opasni virus, a ozlijedio je i policajca Alexa, koji mu je bio za petama. Alexa zadržavaju u bolnici gdje upoznaje 11-godišnjeg Lea. Kad poželi, dječak postaje nevidljiv i prolazi kroz zidove. Znatiželjna novinarka Maja, u koju je Alex tajno zaljubljen, kreće u potragu za opasnim kriminalcem izobličenog lica, no opasni ljudi ju zarobe. Alex i Leo udružuju snage i koriste sve svoje moći da spase Maja, ali i cijeli New York. 

O redateljima

Jean-Loup Felicioli studirao je likovnu umjetnost u Annecyju, Strasbourgu, Perpignanu i Valenceu, a 1987. priključio se studiju Folimage kao animator. Kao produkcijski dizajner radio je na dugometražnom filmu Žablje proročanstvo (La Prophétie des grenouilles, 2001), a 1996. režirao je film L’égoïste s Alainom Gagnolom, s kojim će nastaviti surađivati na brojnim drugim projektima. Njihov prvi dugometražni film, Une vie de chat, nominiran je za Oscara 2012.

Alain Gagnol studirao je ilustraciju, strip i animaciju na École Emile Cohl u Lyonu. Nakon studija grafičkih umjetnosti počeo je raditi za Folimage kao animator. Pisao je za izdavačke kuće Gallimard, Le Cherche Midi i Magnard jeunesse.

Nagrade i festivali

Toronto IFF 2015
Animafest Zagreb 2016
Hamburg FF 2016

Iz kritika

Vizualni užitak, ali i povratak jednostavnoj priči o superherojima. – Rotoscopers
Šarmantan i inovativan, a ujedno skroman i nepretenciozan. – Dare Daniel
Divan. – Toronto Star

Budite prvi koji će recenzirati “Phantom Boy”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.