Utoplite se ove zime uz hit ljetni film

Dugometražni igrani film Ljeto kada sam naučila letjeti redatelja Radivoja Andrića u redovnoj je distribuciji prikupio preko 250 000 sretnih lica gledatelja, a ovaj regionalni hit sad napokon možete pogledati i online.

Ljeto kada sam naučila letjeti topla je priča o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković. Sam roman napisan je 2015., a u ovih nekoliko ljeta između toliko je poletio da je stekao kultni status među tinejdžerima u Srbiji i završio na popisu dopunske lektire za osnovne škole.

Glavna junakinja priče je dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) pred kojom je naizgled najdosadnije ljeto ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda (Olga Odanović), a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala (Snježana Sinovčić) – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez dometa interneta u društvu dvije bake, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s ozbiljnim obiteljskim problemima pretvorit će ga u nezaboravno iskustvo.

Radivoje Andrić, redatelj kojeg pamtimo po hit filmu Kad odrastem bit ću Kengur koji je imao sjajnu gledanost u kinima, zajedno s producentima filma sakupio je izvrstan autorski i glumački tim i ponovno napravio kino-hit. Film je koprodukcija glavnog producenta Sense Production iz Srbije, hrvatske Kinorame, bugarskog Art Festa i slovačke kuće Silverart. Projekt je podržao i Eurimages, a gotovo u cijelosti snimljen je na otoku Hvaru – u Starom Gradu, Vrboskoj, Dolu i Jelsi. Fotografiju potpisuje Dušan Joksimović, montažer je Dejan Urošević, skladatelj Vasil Hadžimanov, scenografkinja je Tajana Čanić Stanković a kostimografkinja Momirka Bailović.

U ulozi Sofije koja dolazi iz Beograda je Klara Hrvanović, a njene nove prijatelje, djecu s Hvara, igraju Luka Bajto, Ema Kereta Rogić, Domina Ančić, i Domagoj Ostoja. Uz glavne uloge koje igraju Olga Odanović i Snježana Sinovčić, zapažene uloge igraju Žarko Laušević, Frano Lasić, Vanda Boban Jurišić, Stefan Shterev, Marijana Mičić, Nadja Mazalica i brojni drugi glumci.