Redatelj: Mamoru Hosoda
Scenarij: Mamoru Hosoda
Glasovi: Moka Kamishiraishi, Haru Kuroki, Gen Hoshino, Kumiko Aso, Mitsuo Yoshihara, Yoshiko Miyazaki, Koji Yakusho, Masaharu Fukuyama
Produkcija: Studio Chizu

Preporučeni uzrast: 8+

O filmu

Film donosi priču o četverogodišnjem Kunu kojem se s dolaskom novorođene sestrice Mirai svijet okreće naglavačke. Razočaran što više nije u središtu pažnje, Kun će neočekivano otkriti potpuno novi magični svijet u dvorištu svoje kuće. Tamo će putovati kroz vrijeme, susresti svoju majku kao djevojčicu i svog pradjeda kao mladog čovjeka. Nove pustolovine pomoći će mu da promijeni svoju dječju perspektivu i postane veliki brat. Redatelj Mamoru Hosoda bazirao je likove Kuna i Mirai prema svojoj vlastitoj djeci, a obzirom da sam nije imao braće i sestara, ljubomoru među djecom prvi je put doživio upravo s njima. “Mirai” je bio nominiran za Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg animiranog filma 2019. godine.

O redatelju

Mamoru Hosoda japanski je redatelj i animator. Studirao je smjer ulje na platnu na Kanazawa College of Art, ali je vrlo brzo započeo animatorsku karijeru u studiju Toei Animation. Nekoliko godina radio je u studiju Madhouse studiju, jednom od vodećih studija japanske animacije, a 2011. godine s partnerom Yuichirom Saitom osniva vlastiti animacijski studio – Studio Chizu. Njegovo ime može se naći na iznimno popularnim filmovima “Digimon” franšize s početka 2000-tih, ali kao istaknutog i nadahnutog redatelja potvrdili su ga filmovi “Djevojka koja skače kroz vrijeme”, “Summer Wars” i “Djeca-vukovi”.

Nagrade i festivali

Oscari 2019 – nominacija u kategoriji najboljeg animiranog filma
Zlatni globusi 2019 – nominacija u kategoriji najboljeg animiranog filma
Annie Wards – najbolji nezavisni animirani film
Florida Film Critics Circle Awards – najbolji animirani film

Iz kritika

Topao, šarmantan i drugačiji. – Charles Solomon, FilmWeek
Bit ćete oduševljeni. – Peter Travers, Rolling Stone
Na najbolji način, “Mirai” se čini kao san vrlo mudrog djeteta. – Bilge Ebiri, New York Times
“Mirai” predstavlja običan obiteljski život u prekrasnom novom svjetlu. – Robbie Collin, Daily Telegraph

Budite prvi koji će recenzirati “Mirai”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.