Kino Europa Online u Art Parku!

Besplatnim prikazivanjem filma Ema redatelja Pabla Larraína u opuštajućem ambijentu Art parka u ponedjeljak, 21. lipnja predstavit ćemo publici platformu Kino Europa Online. U jedinstvenom noćnom ugođaju zagrebačkog parka Ribnjak provedite s nama prvi dan ljeta i ohladite se uz dobru glazbu, piće, hranu i film! Projekcija filma počinje u 21:30 sati, a program Art parka počinje u 18:00 sati.

Pablo Larraín trenutačno je najzvučnije ime čileanske kinematografije i redatelj prepoznatljive estetike (“Jackie”, “Neruda”, “Toni Manero”). Plesna melodrama Ema turbulentna je meditacija o ljudskom tijelu, plesu i majčinstvu. U središtu radnje neukrotiva je i intrigantna plesačica (Mariana Di Girolamo) čiji se brak s koreografom Gastónom (Gael García Bernal) raspada kada nakon potresnog incidenta odluče vratiti posvojenog sina Pola u sirotište. Rastrgana krivnjom, Ema utjehu traži na ulicama Valparaísa gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj. Iznimno karizmatična glavna glumica Mariana di Girolamo ostvarila je ulogu koja se pamti, a cjelokupni glumački ansambl povezan je gotovo opipljivom kemijom koja film čini dinamičnim, uzbudljivim i izrazito strastvenim. Glazbu je skladao poznati elektronički glazbenik Nicolas Jaar, a film je u Veneciji osvojio nagradu UNIMED.

Suradnja Zagreb Film Festivala i Art parka nastavit će se i u narednim tjednima uz prigodne projekcije – o čemu ćemo vas obavijestiti uskoro! Vidimo se u Art parku!