EN HR
  • 8.studeni

    Mali princ stiže na veliko platno

    'Mali princ', jedna od najdražih dječjih priča svih vremena, francuskog pisca i avijatičara, Antoinea de Saint-Exuperya, u istoimenom filmu američkog redatelja Marka Osbornea ('Kung fu panda') dobila je svoju vrijednu filmsku adaptaciju za 21. stoljeće. ‘Mali princ’ prikazuje se u programu našeg Kina Bibijada u nedjelju, 8. studenog u 17 sati.

     

    'Mali princ' premijeru je imao ovo ljeto u Cannesu i dosad je najskuplji francuski animirani film ikad, rađen stop-animacijom s posuđenim glasovima velikih filmskih imena poput Jeffa Bridgesa, Marion Cotillard, Benicia del Tora, Rickya Gervaisa i drugih.

     

    U središtu priče ovog puta nije nježni dječak nastanjen na asteroidu i zaljubljen u ružu, već Djevojčica koja upravo polaže finalne ispite za prijem u prestižnu školu. Njezina ambiciozna mama, isplanirala joj je život do najsitnijeg detalja i Djevojčici ne preostaje ništa drugo nego cijelo ljeto marljivo učiti dok je u tome ne omete njezin dobronamjerni ekscentrični susjed Avijatičar koji ima avion u svom dvorištu.

     

    On će Djevojčicu upoznati s nevjerojatnim novim svijetom u kojem je sve moguće. Svijetom u koji je on sam davno zakoračio, a sve zahvaljujući Malom princu. Tu će započeti putovanje Djevojčice, putovanje u vlastiti izmaštani svijet i u svijet Malog princa.