Ljeto kada sam naučila letjeti

Radivoje Andrić2021 Srbija, Hrvatska, Bugarska, Slovačka89'

Redatelj: Radivoje Andrić
Scenarij: Ljubica Luković (prema romanu Jasminke Petrović)
Uloge: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević, Luka Bajto, Ema Kereta Rogić, Frano Lasić, Vanda Boban Jurišić
Produkcija: Maja Popović, Milan Stojanović, Ankica Jurić Tilić

O filmu

Pred dvanaestogodišnjom Sofijom je naizgled najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez Wi-Fija u društvu dvije starice, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s tugom pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo.

O redatelju

Radivoje Andrić je filmski i televizijski redatelj čija su ostvarenja, nakon ogromne popularnosti kod domaće i regionalne publike, s vremenom stekla i kultni status. Jedan je od rijetkih redatelja suvremene srpske kinematografije čiji su filmovi bili podjednako priznati od strane kritike, bili gledani i voljeni od domaće i regionalne publike, ali i uspješni na međunarodnim festivalima. Njegov dugometražni prvijenac Tri palme za dve bitange i ribicu (1998.) u SRJ pogledalo je 280.000 gledatelja, a sljedeći film, Munje! (2001.) nevjerojatnih 570.000 gledatelja. Andrićev film Kad porastem biću kengur u regiji je pogledalo 300.000 gledatelja, a nagrađen je na festivalima u Solunu i Motovunu. Autor je knjige za djecu Kako snimiti film, objavljene u Srbiji, Indoneziji, Kini i Poljskoj.

Budite prvi koji će recenzirati “Ljeto kada sam naučila letjeti”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.