Pogledajte online projekcije filmova nominiranih za Nagradu publike LUX

Europski parlament u Hrvatskoj u suradnji sa Zagreb Film Festivalom predstavlja finaliste nominirane za Nagradu publike LUX u 2021. godini. Od četvrtka ih možete gledati online na platformi Kino Europa Online.

Filmove Kolektiv i Corpus Christi možete pogledati besplatno online od 22. travnja do 10. svibnja na platformi Kino Europa Online, a film “Još jedna runda” pogledajte besplatno na Dan Europe 9. svibnja u Kinu Tuškanac u 19 sati.

Ove godine predstavljeno je novo izdanje nagrade LUX – europske filmske nagrade publike koju dodjeljuju Europski parlament i Europska filmska akademija (EFA), u partnerstvu s Europskom komisijom i mrežom Europa Cinemas.

Nova nagrada nastavlja se na Filmsku nagradu LUX, koju je Europski parlament uspostavio 2007. kao simbol svoje predanosti kulturi, te Nagradu publike Europske filmske akademije (EFA).

Europska publika prvi put ima priliku glasati za svoj omiljeni film i tako aktivno sudjelovati u dodjeli nagrade. Glasati za filmove možete do 23. svibnja na službenoj stranici Nagrade publike LUX, a time dobivate priliku sudjelovati na svečanosti dodjele nagrade 9. lipnja 2021. u Europskom  parlamentu u Strasbourgu i/ili na svečanosti dodjele Europske filmske nagrade u prosincu 2021.

Uživajte u filmovima!