15. Vox Feminae Festival

Online izdanje 15. Vox Feminae Festivala u suradnji s platformom kina Europa donosi 30 filmskih naslova iz 17 različitih zemalja koji su za gledanje potpuno besplatno publici diljem Hrvatske  dostupni od 24. do 31. svibnja. Filmovi su razdijeljeni u blokove po danima, a svaki je naslov dostupan za gledanje 24 sata od aktivacije dnevnog bloka u 12:00 sati.

U ponedjeljak, 24. svibnja u 12:00 sati premijerom filma Danijele Stanojević Naš kuća otvaramo online izdanje festivala. Riječ je o dokumentarnom filmu o društvenoj izolaciji starijih ljudi koji je nastao u produkciji K-zone. Istog dana na rasporedu su i tri višestruko nagrađivana kratkometražna igrana filma sa ženskim potpisom, Teret (r. Giulia Giapponesi), Izvan sezone (r. Monika Majorek) te Mia (r. Christina Vandekerckhove).

Svi filmovi unutar Online izdanja 15. VFF-a natječu se za Nagradu publike, stoga vas pozivamo da po završetku gledanja ocijenite filmove i tako svojim favoritima pomognete da dođu do nagrade.

Vox Feminae Festival predstavlja i nagrađuje filmove svih žanrova koji u fokus stavljaju rodnu ravnopravnost i društvenu pravednost,  uključujući feminističke i LGBTIQ teme, ženska postignuća, nestereotipne rodne uloge i odnose, kao i teme o okolišu i ljudskim pravima.