Kapetanica Nova

Captain Nova

Redatelj: Maurice Trouwborst
Scenarij: Lotte Tabbers, Maurice Trouwborst
Uloge: Kika van de Vijver, Marouane Meftah, Sander van de Pavert, Hannah van Lunteren, Anniek Pheifer, Pierre Bokma, Ricky Koole, Harry van Rijthoven
Produkcija Keplerfilm B.V., VPRO

O filmu

Uzbudljivi nizozemski znanstvenofantastični film za djecu, ovjenčan trima nagradama važnog filmskog festivala za djecu Cinekid, prati pustolovinu koja prkosi pravocrtnom protjecanju vremena, ali i očekivanjima okoline, kako bi se planetu na laganom izdisaju osigurala svjetlija budućnost. Kada petnaestogodišnji Nas u šumi naiđe na srušenu letjelicu čiji su putnici 12-godišnja djevojčica Nova i njezin brbljavi robot ADD, otkrije nevjerojatnu stvar: Nova je, naime, znanstvenica znanstvenica iz budućnosti, a vratila se u prošlost kako bi spriječila klimatsku katastrofu. No zadatak joj otežava činjenica da ju je putovanje kroz vrijeme pomladilo, pa kompleksnom misijom mora navigirati u tijelu 12-godišnje djevojčice. Ipak zajedno s novopečenim prijateljem, neustrašivo kreće u spasilačku avanturu za dobrobit Zemlje.

Namijenjen malenim filmofilima uzrasta 8+, Kapetanica Nova cjelovečernji je prvijenac redatelja Mauricea Trouwborsta koji stoji iza uspješne serije za mlade Floor Rules, adaptacije literarnog hita za mlade o tvrdoglavoj djevojčici Floor prilično anarhičnog svjetonazora koja je, kako sama smatra, prošla kroz ama baš svaku škakljivu situaciju. U svom filmskom ostvarenju Trouwborst pristupa alarmantnoj aktualnoj ekološkoj situaciji na za mlade primjeren i uzbudljiv način. Ovo ostvarenje koje kroz SF priču progovara o globalno važnim temama poput klimatske krize, ali i važnosti prijateljstva te nužnosti gradnje proaktivnog i odgovornog odnosa prema prirodi i svijetu koji nas okružuje.

Uzrast: 8+

O redatelju

Maurice Trouwborst diplomirao je na Umjetničkom sveučilištu u Utrechtu. Njegova znanstveno-fantastična serija za mlade Zenith osvojila je nagradu žirija na festivalu Cinekid 2018. Autor je i redatelj uspješne serije za mlade Floor Rules. Njegov dugometražni igrani filmski debi, Kapetanica Nova, na festivalu Cinekid osvojio je nagrade žirija za najbolji dječji film i najbolji nizozemski dječji film te nagradu publike.

Nagrade i festivali

Cinekid- Nagrada za najbolji film za djecu
Cinekid- Nagrada za najbolji nizozemski fillm za djecu
Cinekid- Nagrada publike
Nizozemski filmski festival – Nagrada za oblikovanje zvuka

Budite prvi koji će recenzirati “Kapetanica Nova”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.