Pljačka stoljeća

The Heist of the Century

Redatelj: Ariel Winograd
Scenarij: Alex Zito, Fernando Araujo
Uloge: Diego Peretti, Guillermo Francella, Luis Luque, Pablo Rago, Rafael Ferro, Mariano Argento
Produkcija: AZ Films, MarVista Entertainment, Televisión Federal (Telefe)

O filmu

Najnovije ostvarenje argentinskog redatelja Ariela Winograda snimljeno je po istinitom događaju, a  prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, poznatu kao jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Legendarna pljačka poslužila je kao inspiracija za nastanak ove duhovite akcijske komedije, ali i svjetski popularne serije Money Heist (La casa de papel). Predvođena odličnom glumačkom postavom, ova ‘priča o krađi koja je ušla u povijest’ doživjela je jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine.

O redatelju

Redatelj Ariel Winograd diplomirao je na Universidad del Cine u Argentini na kojem je tijekom studija režirao nekoliko međunarodno nagrađenih kratkometražnih filmova. Dugometražni prvijenac ‘Cheese Head’ režirao je 2006. godine nakon čega režira niz filmova kao što su ‘My First Wedding’ i ‘Ten Days Without Mom’ koji su potvrdili njegov status etabliranog argentinskog redatelja. Njegov najnoviji film ‘The Heist of the Century’ ostvario je jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine.

Nagrade i festivali

Mill Valley FF – Najbolji film
Pingyao IFF 2020
José María Forqué Awards 2021

Iz kritika

Iznimno realistično i vjerodostojno rekonstruiran svaki detalj jedne od najspektakularnijih pljački u povijesti Argentine. –  La Nación 

Budite prvi koji će recenzirati “Pljačka stoljeća”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.