EN HR
  • 5.veljača

    Uskoro na programu: Operacija Arktik

    27. veljače na program Kina Bibijada stiže novi igrani film za djecu, 'Operacija Arktik'. Film 'Operacija Arktik' Norveški je film temeljen je na romanu Leifa Hamre, a donosi priču o trinaestogodišnjoj Juliji i njenom bratu i sestri koji spletom nesretnih okolnosti završe sami na otkou u Sjevernom polarnom moru.

     

    Julia i njeni brat i sestra blizanci Sindre i Ida preselili su se u novi gradić sa svojom majkom. Očajnički žele stupiti u kontakt s ocem koji radi u južnoj Norveškoj i potajno se ukrcavaju na helikopter koji bi trebao onamo poletjeti. Helikopter nažalost mijenja smjer i oni završe sami i izgubljeni na pustom otoku. Sada se moraju suočiti s opasnostima prirode jer njihov život ugrožavaju mećave i gladni polarni medvjedi.

     

    Devedeset minuta uzbuđenja i prekrasne fotografije koja će bez daha ostaviti djecu, roditelje, ali i bake i djedove. Film je ostvario značajne uspjehe na međunarodnim dječjim filmskim festivalima kao što su FIFEM u Montrealu i Oulu Film Festival gdje je film osvojio ECFA nagradu, Tornoto Film Festival, Filem'on i mnogi drugi festivali film su odabrali u službeni program.

     

    Film je podnaslovljen na hrvatski jezik, a namijenjen je uzrastu 8+. Najavu filma možete pogledati ovdje.