EN HR
  • 2.prosinac

    Prva redovna inkluzivna projekcija u našem kinu!

    U ponedjeljak, 1. prosinca u velikoj dvorani održana je besplatna inkluzivna projekcija filma ‘Koko 3: Ljubav ili smrt’ Daniela Kušana, u organizaciji kina Europa, Zagreb Film Festivala, Udruge Zamisli, Udruge slijepih Zagreb te Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba.

    Po prvi put u kinu Europa, najnoviji film o zgodama kultnog junaka romana Ivana Kušana mogla su pratiti i djeca i odrasli oštećenog vida i sluha. Projekciju filma pratila je naracija, titlovi prilagođeni gluhim i nagluhim osobama te prevoditeljice znakovnog jezika, a ulaz na projekciju bio je besplatan i slobodan za sve zainteresirane posjetitelje. Projekcija je organizirana pod sponzorstvom Hrvatskog Telekoma, uz podršku Grada Zagreba. Prije projekcije posjetitelje su pozdravili Goran Denis Tomašković, tajnik Udruge slijepih Zagreb, Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli, Petra Herak u ime Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, Branimir Šutalo, savjetnik gradonačelnika za osobe s invaliditetom, i Maja Weber, voditeljica odjela marketinških komunikacija Hrvatskog Telekoma, a film je predstavio redatelj Daniel Kušan.

    Ovaj i slični projekti posebno su važni za zajednicu jer pridonose unapređivanju kvalitete života te omogućavaju inkluziju i jednake mogućnosti za sve, a namjera je da ova zajednička suradnja potakne stvaranje uvjeta za kontinuirano održavanje ovakvih filmskih projekcija. Jedan od vodećih distributera u Hrvatskoj 2i Film i filmska produkcijska kuća Kinorama omogućili su prikazivanje filma, a snimanje naracije kao i potrebnu tehničku opremu osigurala je udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli u suradnji s ATER studiom. Urednik naracije za film ‘Ljubav ili smrt’ je Antonio Pavlović.