EN HR
  • 22.ožujak

    Proljetni praznici u Kinu Bibijda

    Od četvrtka 24. ožujka na programu Kina Bibijada naći će se pet filmskih naslova namijenjenih našoj najmlađoj publici. Uz tri filma koja su već bila na programu (Pjesma mora, Operacija Arktik i Dječak i svijet), stiže nam australski film Oddball koji je prikazan na netom završenom KinoKino - Međunarodnom filmskom festivalu za djecu te Genijalni mladi um koji je publika već imala prilike vidjeti na Zagreb Film Festivalu.

     

    Oddball / Australija / 2015. / 95' / 7+

     

    Snimljen prema istinitoj priči, Oddball prati zgode istoimenog psa – velikog, bijelog, čupavog, dobroćudnog i maznog stvorenja, koji je od opasnih lisica i izglednog izumiranja spasio koloniju pingvina u susjedstvu. U junačkom zadatku prepunom opasnosti i prepreka, Oddballu pomažu čovjekoliki prijatelji predvođeni njegovim vlasnikom Alanom (zvanom Swampy) i Alanovom unukom Oliviom.

    Raspored projekcija možete naći ovdje.

     

    Genijalni mladi um (orig. X+Y) / Velika Britanija / 2014. / 111' / 14+

     

    Nathan je matematički genij i jako poseban dječak. Svijet brojki i izračuna, svijet je u kojem se najbolje snalazi. Dok su jednadžbe većini ljudi krajnje apstraktne, Nathanu su one cijeli život. Dječak od ranog djetinjstva ima dijagnozu blagog autizma i teško komunicira s okolinom. Nakon što mu iznenada umire otac, potpuno se zatvara u svoj svijet iz kojeg ga ne uspijeva iščupati ni beskrajno strpljiva majka Julie. Kako su primarni brojevi jedino što ga zapravo može razveseliti, stvari se počinju mijenjati kad s njim počne raditi gospodin Humphreys, profesor matematike. Njegove nekonvencionalne metode i pristup polučuju rezultate i Nathan uspijeva ući u britansku nacionalnu ekipu koja putuje na matematičarsku Olimpijadu u Taipei. U 'štreberskoj' ekipi Nathan po prvi put u životu pronalazi prijatelje i napokon se ne osjeća kao čudak što mu daje dosad neznano samopouzdanje.

    Raspored projekcija možete naći ovdje.

     

    Veselimo se vašem dolasku u kino! :)