EN HR
  • 5.prosinac

    Dočekajte Božić u kinu Europa uz film Ema spava negdje drugdje

    Od 16.12. na programu Kina Bibijada naći će se švedsko-nizozemski igrani film 'Ema spava negdje drugdje'. Film je prikazan na mnogim svjetskim festivalima kao što su Berlin Generation K+ 2016, BUFF Malmö 2016, Zlin 2016, Michel CFF Hamburg 2016, Cinekid Amsterdam 2016, Buster Copenhagen 2016, KinOdiseea Bucarest 2016, a zagrebačka publika imala ga je prilike vidjeti na 14. Zagreb Film Festivalu u programu Bibijada by RBA.

     

    Sedmogodišnja Ema uzbuđeno iščekuje večer kada će prespavati u stanu svoje nove prijateljice Cerisije. Cerisia je nova cura u razredu koja se izgledom i stavovima potpuno razlikuje od nje, ali strašno je simpatična i Ema silno želi novu najbolju prijateljicu. Noć će se pokazati čarobnijom nego što je očekivala. U Cerisijinom stanu ubrzo se počnu događati čudesne stvari. Iza svakog kuta vire neobične životinje i sve miriše nekako drukčije. Iza brojnih vrata kriju se zastrašujuće misteriozne avanture, ali uz pomoć dva brbljava jazavca Ema će pronaći način da svlada strahove.

     

    Film je snimljen prema popularnoj dječjoj knjizi Pije Lindenbaum. Prikazujemo ga s hrvatskim podnaslovima, a namijenjen je uzrastu: 6+.