Stari momci

Old Boys
Toby MacDonald2018 Ujedinjeno Kraljevstvo, 90'

Prvijenac redatelja Tobyja MacDonalda moderna je varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom iz Netflixove serije "The End of the F***ing World" u glavnoj ulozi. Kada u internat Caldermount stigne Agnes, privlačna kći profesora francuskog, knjiškom moljcu Ambersonu život se okrene naglavačke. Prije nego što se snađe, postat će ljubavni posrednik popularnom Winchesteru, ujedno i svom bliskom prijatelju. Ovu romantičnu komediju o štreberu u ulozi ljubavnog posrednika uspoređuju s "Rushmoreom" Wesa Andersona, a uz svježu obradu bezvremene priče, "Stari momci" bave se i temama klase i otpora prema autoritetu.

Redatelj: Toby MacDonald
Scenarij: Luke Ponte, Freddy Syborn
Uloge: Alex Lawther, Jonah Hauer-King, Nathen Solly, Giles Malcolm, Nicholas Agnew
Produkcija: BFI Film Fund,Film4,Momac Films Ltd.

O filmu

Prvijenac redatelja Tobyja MacDonalda moderna je varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom iz Netflixove serije “The End of the F***ing World” u glavnoj ulozi. Kada u internat Caldermount stigne Agnes, privlačna kći profesora francuskog, knjiškom moljcu Ambersonu život se okrene naglavačke. Prije nego što se snađe, postat će ljubavni posrednik popularnom Winchesteru, ujedno i svom bliskom prijatelju. Ovu romantičnu komediju o štreberu u ulozi ljubavnog posrednika uspoređuju s “Rushmoreom” Wesa Andersona, a uz svježu obradu bezvremene priče, “Stari momci” bave se i temama klase i otpora prema autoritetu.

O redatelju

Toby MacDonald u filmsku je industriju ušao kao sedamnaestogodišnjak. Njegovi kratkometražni filmovi “Je T”aime John Wayne” (2000.) i “Heavy Metal Drummer” (2005.) nominirani su za nagradu BAFTA. MacDonald je režirao i brojne nagrađivane reklame, a za BBC2 televizijsku seriju “My Life in Film” (2004.). U dugom metru debitirao je filmom “Stari momci” (2018.).

Nagrade i festivali

Edinburgh IFF 2018
Sarajevo FF 2018; Teen Arena Program – najbolji film
Zagreb Film Festival 2018
Dinard British FF – nagrada publike

Iz kritika

Atraktivan prvijenac. – Variety
Lepršav, komičan. – Cineuropa
Dražesna i zadovoljavajuća adaptacija Cyrana de Bergeraca. – Independent
Ekscentričan i šarmantan prvijenac Tobya MacDonalda. – Screen Daily

Budite prvi koji će recenzirati “Stari momci”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.