EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 6.rujan
     

    Dobitnik Srebrnog lava 'Fokstrot' stiže u kino!

    Jesensku programsku shemu otvaramo uz jedan od favorita prošlogodišnjeg Zagreb Film Festivala – snažnu i kontroverznu ratnu dramu 'Fokstrot' izraelskog redatelja Samuela Maoza! Dobitnik Srebrnog lava uz vizualno besprijekorne kadrove i humor koji ujeda gdje najviše boli razotkriva sav apsurd kulture militarizma, a na našem je programu od nedjelje, 9. rujna.

     

    Nakon premijere na venecijanskoj Mostri, film je zasut rijetko viđenom lavinom pohvala i nagrada što nije pretjerano impresionir...

  • 6.rujan
     

    Otkazan okrugli stol #sloboda, satira, cenzura

    Okrugli stol: #sloboda, satira, cenzura, zakazan za četvrtak 6. rujna u 21 sat, otkazuje se zbog spriječenosti sudionika. Posebno nam je žao jer je trebao biti posvećen Predragu Luciću, ali organizatori će se potruditi da vam propušteno nadoknade drugim festivalskim sadržajima.

     

    Kupljene ulaznice možete zamijeniti za jedan od drugih festivalskih programa ili zatražiti povrat novca. Ako ste ulaznice kupili putem interneta, molimo vas da na mail ulaznice@kinoeuropa.hr proslijedite dobi...

  • 6.rujan
     

    Novi naslovi s kojima ulazimo u rujan

    Uz nagrađivani 'Fokstrot' jesenska programska shema donosi još nekoliko filmskih favorita! Od 9. rujna na programu su islandska crnohumorna komedija 'Kucni u drvo' i gorko-slatka priča o odrastanju 'Laponska krv', a od 13. rujna gledat ćemo belgijsku kriminalističku dramu 'Vjernost'.

     

    Dobitnik nagrade LUX 'Laponska krv' je gorko-slatka priča o odrastanju u Švedskoj 1930-ih. Elle Marja i njezina sestra Njenna žive u obitelji Saama, naroda koji njeguje vlastite tradicije i način života. Kada ih poša...

  • 4.rujan
     

    Potprogram Media po osmi put podupire ZFF!

    DKE - Ured Media objavio je da se Zagreb Film Festival i ove godine našao na listi odobrenih projekata u okviru drugoga roka poziva za prijavu festivala i to s iznosom od 41.000 eura! ZFF je tako jedan od samo 31 filmskih festivala koji su odabrani u tijesnoj konkurenciji od 102 prijave iz 28 zemalja članica Potprograma MEDIA, u sklopu Programa Kreativna Europa, namijenjenog jačanju europske audiovizualne industrije. Lista odobrenih projekata.

    Odobrenje sredstava za Zagreb Film Fe...

  • 2.rujan
     

    6. FSK: Filmske večeri s Lordanom Zafranovićem!

    U suradnji sa 6. Festivalom svjetske književnosti donosimo retrospektivu filmova koje je velikan hrvatskog modernizma, redatelj Lordan Zafranović snimio sa slavnim piscem Mirkom Kovačem!

     

    Ove godine obilježavamo osamdeset godina rođenja i pet godina od smrti jednog od najvažnijih pisaca južnoslavenskih književnosti Mirka Kovača. Uz veličanstvene romane, nezaboravne priče i oštre eseje i polemike Kovač je bio i vrhunski scenarist. U svim izborima najboljih jugoslavenskih filmova barem su dva, a često ...

  • 28.kolovoz
     

    Subtitled Tuesday: 'Double Lover'

    On August 28, our regular screening program 'Subtitled Tuesday' (with English subtitles included) will present the French erotic thriller 'Double Lover' by François Ozon. Screening starts at 8:30 p. m.

     

    Chloé, a fragile young woman, falls in love with her psychoanalyst, Paul. A few months later she moves in with him, but soon discovers that her lover is concealing a part of his identity. Ozon's latest film was nominated for the Palme d'Or at the Cannes Film Festival 2017.