Život je lakši zatvorenih očiju

Vivir es fácil con los ojos cerrados
David Trueba2013 Španjolska, 103’ 12

Redatelj: David Trueba
Scenarij: David Trueba
Uloge: Javier Cámara, Natalia de Molina, Francesc Colome
Produkcija: Fernando Trueba Producciones Cinematográficas, Televisión Española (TVE), Canal+ España, Audiovisual Aval SGR, Instituto de Crédito Oficial (ICO), Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA)

O filmu

Godina je 1966. Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio zaluđeni je obožavatelj Beatlesa. Kad sazna da John Lennon dolazi u Almeriju na snimanje filma, Antonio sjeda u auto i kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera – trudnu djevojku Belén i tinejdžera Juanja koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme ‘Strawberry Fields Forever’ koju je Lennon napisao dok je u Almeriji snimao film ‘Kako sam dobio rat’.

O redatelju

David Trueba je španjolski redatelj, pisac, scenarist, glumac i novinar rođen 1969. u Madridu. Najmlađi je sin madridske obitelji s osmero djece, među kojima je i Fernando Trueba, dobitnik Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma za ‘Belle Époque’ iz 1993. Trueba je i međunarodno priznat pisac čiji su romani prevedeni na petnaest jezika, od kojih su ‘Otvoreno cijelu noć’ i ‘Četiri prijatelja’ prevedeni i na hrvatski jezik.

Nagrade i festivali

Nagrade Goya 2014. – najbolji redatelj, najbolji scenarij, najbolji film, najbolji glumac, najbolja nova glumica
Nagrade španjolskih filmskih kritičara 2014. – najbolji film, najbolji scenarij, najbolja nova glumica

Iz kritika

Ovaj mali dragulj nudi dražesnu evokaciju Španjolske, kao i dirljivu počast nezaboravnom trenutku u vremenima kada se činilo da Beatlesi nude potuno nove mogućnosti… – Stephen Farber, Hollywood Reporter
Suptilan u najistinitijem smislu… – Mick LaSalle, San Francisco Chronicle

Budite prvi koji će recenzirati “Život je lakši zatvorenih očiju”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.