Još jedan dah

When I'm Done Dying
Nisan Dag2020 Turska, Sjedinjene Američke Države, Njemačka97' 15

Redateljica: Nisan Dag
Scenarij: Nisan Dag
Uloge: Ushan Çakir, Müfit Kayacan, Hayal Köseoglu
Produkcija: Red Balloon Film, Asteros Film, Solis Film

O filmu

Fehmi je 19-godišnji talentirani reper iz siromašne Istanbulske četvrti koji bi želio postati glazbena zvijezda. Radi kao ispomoć u trgovini i povremeno konzumira jeftinu sintetičku drogu „bonzai“. Nakon što upozna 25-godišnju DJ-icu Devin, zaljubljuje se i započinje s njom strastvenu vezu i glazbenu suradnju. Uskoro ga kontaktira producent iz velike izdavačke kuće, no na putu prema glazbenom uspjehu, ali i sretnom ljubavnom odnosu s Devin, stoji Fehmijeva sve veća ovisnost o drogi. Ovu emotivnu priču s ulica Istanbula prati snažan reperski soundtrack koji je za film sastavio jedan od najcjenjenijih turskih repera, Da Poet. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Black Nights Film Festivalu u Tallinnu, na kojem je Nisan Dağ osvojila Grand Prix za najbolju redateljicu.

O redateljici

Turska redateljica Nisan Dag diplomirala je na Columbia University’s MFA Film Program 2013. godine nakon čega je režirala svoj dugometražni prvijenac Across the Sea prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi te nagrađen na mnogim međunarodnim festivalima. Režiranje MTV dokumentarne serije Rebel Music 2015. o reperima iz istanbulskih siromašnih četvrti navelo ju je na razvijanje drugog dugometražnog filma Još jedan dah. Redateljica trenutno radi na scenariju za svoj treći dugometražni film.

Nagrade i festivali

Tallinn Black Nights Film festival 2020. – Nagrada za najbolju režiju
Adana Film Festival 2020. – Nagrada za najbolju režiju, sporednu ulogu i scenarij
Međunarodni filmski festival u Seattleu 2021.

Iz kritika

Moćna i uvjerljiva kemija između dva glavna lika. – Screen
…živa fotografija, snažne izvedbe, zanosne melodije, prodorni tekstovi, pa čak i malo mračne i sirove animacije. – Dirty Movies

Budite prvi koji će recenzirati “Još jedan dah”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.