Baksuzno bubanje ili bezumni pornić

Bad Luck Banging or Loony Porn
Radu Jude2021 Rumunjska, Luksemburg, Češka, Hrvatska106' 18

Redatelj: Radu Jude
Scenarij: Radu Jude
Uloge: Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Mălai, Nicodim Ungureanu, Alexandru Potocean, Andi Vasluianu
Produkcija: Micro Film, Paul Thiltges Distribution, EndorFilm, Kinorama

O filmu

Provokativna komedija s potpisom Radu Judea, jednog od najoriginalnijih europskih redatelja današnjice (Najsretnija djevojka na svijetu – ZFF 2009., posebno priznanje; Svi u našoj obitelji – ZFF 2012., Zlatna kolica), živopisno je i uzbudljivo filmsko seciranje jednog seks skandala, koje gledatelje poziva da sami procijene što je opsceno, a što ćudoredno u svijetu koji nas okružuje. Karijera sredovječne učiteljice Emi (Katia Pascariu) nađe se u opasnosti kada u javnost procuri njezina snimka seksa s mužem (Stefan Steel). Suočena s bijesnim roditeljima koji zahtijevaju njezin otkaz, Emi se s njima sukobljava oko pitanja morala. Dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film, Baksuzno bubanje, zasijeca ravno u srž boljki i patologija našeg društva. U tipičnoj Judeovoj maniri, čini to s bolnom oštrinom i obilnom dozom humora.

O redatelju

Radu Jude jedan je od vodećih suvremenih rumunjskih redatelj i dvostruki laureat ZFF-a te pripada drugoj generaciji filmaša tzv. rumunjskog novog vala. U podjednakoj mjeri istražuje mogućnosti filmskog jezika, kao i filmske reprezentacije rumunjske povijesti.Izbor iz filmografije: Najsretnija djevojka na svijetu (2009.), Svi u našoj obitelji (2012.), Bravo! (2015.; Srebrni medvjed za najbolju režiju), Srca s ožiljkom (2016.), Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari (2018.), Velika slova (2020.) i Baksuzno bubanje ili bezumni pornić (2021.; Zlatni medvjed za najbolji film).

Nagrade i festivali

Berlin Int’l Film Festival 2021- Zlatni medvjed za najbolji film
San Sebastián Int’l Film Festival 2021
Sarajevo FIlm Festival 2021
Pula Film Festival 2021- Zlatna arena za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji (Ankica Jurić Tilić), Zlatna arena za najbolju hrvatsku manjinsku koprodukciju
Zagreb Film Festival 2021

Iz kritika

Odvažan i urnebesan filmski rizik koji se isplatio. Neodoljivo nepredvidljiv. – Indiewire
Slasno dementan. – The Hollywood Reporter
Provokativan i besramno profan. – Variety
Zapaljiv, razigran i predivno razljućen djelić filmske umjetnosti. – The Film Stage

Budite prvi koji će recenzirati “Baksuzno bubanje ili bezumni pornić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.