EN HR
  • 23.svibanj

    Queer MoMenti svibanj

    Pozvan u Normandiju ne bi li predstavio svoj dugometražni filmski prvijenac naslovljen Moj život s James Deanom, mladi redatelj Géraud Champreux nije svjestan koliko će mu ovo putovanje promijeniti život. S novostečenim iskustvima koja uključuju divlja stampeda, otužne filmske projekcije, sulude izlete kočama te noćna pijančevanja, Géraud, u konačnici, pronalazi nadahnuće u zabiti nad zabitima.

    Vizualno i više nego atraktivan filmski naslov 'Moj život s James Deanom' sniman je od jeseni 2009. do jeseni 2010. godine u Amiensu, Villers-Bretonneuxu, Quend-plage dans la Somme i Therdonne dans l'Oise.

    DOMINO je nevladina, nestranačka, neprofitna udruga sa sjedištem u Zagrebu koja ima za cilj propitivanje tradicionalnih i rad na transformaciji opresivnih normi u tranzicijskom društvu kroz kulturu, medije, javne politike, obrazovanje i suradnje s domaćim i međunarodnim organizacijama. Vizija Domina je da u društvu postoji konstantnost prepoznavanja normi koje onemogućuju slobodu kreativnog umjetničkog i queer izražavanja koje je subverzivno, ali bezopasno za druge ljude. To izražavanje najčešće je vidljivo kroz nezavisne umjetničke izričaje koji su garancija pomicanja granica i kritičkog propitivanja postojećih društvenih normi. Zbog toga je potrebno napraviti takvo društveno okruženje u kojoj će se nezavisna kultura što slobodnije moći manifestirati kroz različite forme i kroz različite aktere. Udruga provodi svoje aktivnosti i ostvaruje opće ciljeve kroz četiri glavna programa: kultura, mediji, edukacija, politika.