EN HR
  • 18.travanj

    'Majstor lošeg filma' na programu!

    Suludog Jamesa Franca gledamo kao ekscentričnog 'Majstora lošeg filma' ('The Disaster Artist') u istoimenoj biografskoj dramediji koju je sam režirao!

     

    Tommy Wiseau i Greg Sestero žele postati glumci, no Hollywood ih odbija. Dvojica nerazdvojnih prijatelja tada odlučuju kako ih ništa neće spriječiti da ostvare svoje snove. Zajedno snimaju film 'Soba' ('The Room', 2003.) koji je stekao kultni status, a često ga nazivaju i „Građanin Kane loših filmova“.

     

    Njegov status najboljeg među najgorim filmovima dodatno je učvrstio 'Majstor lošeg filma' koji je baziran na istoimenoj knjizi Grega Sestera o nastanku Wiseauova čuvenog djela. Ovaj hommage vješto dozira apsurdne situacije koje su pratile nastanak filma The Room, bez da i u jednom trenutku upadne u ismijavanje i parodiju, te na kraju navijamo za Tommyja i ekipu.

     

    James Franco besprijekorno je odglumio osebujnog čudaka Wiseaua (nominiran je za Zlatni globus), dok se njegov brat Dave Franco pojavljuje u ulozi Grega Sestera. 'Majstor lošeg filma' nominiran je za Oscara za najbolji adaptirani scenarij, a u San Sebastiánu osvojio je nagrade za najbolji film i glumca.