EN HR
  • 21.svibanj

    6. Okolišni filmski festival

    Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na šesti E?! - Okolišni filmski festival koji će se održati od 24. do 26. svibnja 2019. godine u Kinu Europa i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

    Ponovno je pred nama trodnevno druženje uz bogat filmski program, radionice i tribine s fokusom na okoliš, ljudska prava, održive načine življenja i otpora. Što možete očekivati?

    Glavne teme ovogodišnjeg izdanja su sustavno neodrživ odnos prema vodi i hrani kao resursima neophodnim za život, te modna industrija koja profitira nauštrb okoliša, radničkih prava i naše percepcije lijepog. S druge strane, jedan dio festivala poslužit će nam kao motivacija jer će nas upoznati s pozitivnim primjerima, poput uspješnog društvenog poduzetništva, kao i s poviješću okolišnog pokreta, sve do najnovijih, građanski neposlušnih, klimatskih akcija. Kao i uvijek, filmski program će biti praćen tribinama koje će se fokusirati na hrvatski kontekst ovih pitanja. Praktične radionice naučit će nas dobrim, starim “uradi-sam/a” vještinama koje sve više gube na značaju zbog sveprisutnosti konzumerizma kao načina života. Želite izraditi vertikalni vrt ili naučiti napraviti aktivistički bubanj od stare gume? Ili se okušati u šivanju koncem, ali i mašinom? Spremno vas očekujemo! Osim toga, tu je i tradicionalni ormarić razmjene korisnih dobara, zabavni piknik u prirodi s edukativnim kvizom (i odličnim nagradama za najbolje timove), kao i filmski program za najmlađe, jer nikad nije dovoljno rano za prvi kontakt s eko-idejama.

     

    Medijski pokrovitelji su: H-Alter, Kulturpunkt, Radio Student i srednja.hr.