EN HR
  • Ispod mosta, među stijenama

    Info

    Redatelj: Pavle Simonović
    Scenarist: Stefan Bošković, Sehad Čekić
    Producent: Sehad Čekić
    Produkcijska kuća: Cut-Up
    Direktor fotografije: Dušan Grubin
    Montaža: Hrvoje Mršić
    Glumci: Miloš Pejović, Stefan Bošković, Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Mišo Obradović, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Radmila Škuletić

    Zemlja: Crna Gora
    Godina: 2016.
    Trajanje: 80'

    Sinopsis

    Pod mostom u centru Podgorice pronađeno je truplo istaknutog člana zločinačke organizacije. Slučaj zapada inspektora Salu i njegovog partnera Ratimira. Trenutak ne može biti gori za Salu koji se bori s čitavim nizom vlastitih tegoba. U posljednje mu se vrijeme događaju izljevi bijesa, a ni mediji ga nisu zaobišli. Problemi s kreditom, vezom koja se raspada i kompliciranim slučajem kojem nikako ne uspijeva uhvatiti nit pretvaraju se u košmarni vrtlog unutar kojeg Salo pokušava zadržati prisebnost. Dok s Ratimirom obilazi grad i sklapa slagalicu zločina koji je uzbudio Podgoricu, iznenadan poziv mijenja pravila igre. Ovaj urbani triler osvojio je nagradu FEDEORA i Posebno priznanje žirija na Filmskom festivalu Herceg Novi.

    Nagrade i festivali

    Herceg Novi – Montenegro Film Festival 2016 – Jury Special Mention, FEDEORA Award

    Životopis redatelja

    Pavle Simonović rođen je 1987. u Podgorici. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Kao asistent režije radio je na brojnim projektima, među kojima su i 'Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa' (Nikola Vukčević, 2014.) i 'Život je truba' (Antonio Nuić, 2015.). 'Ispod mosta', među stijenama njegovo je prvo dugometražno ostvarenje.