EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 18.ožujak
     

    Fil(m)harmonija: 130. obljetnica rođenja Charlieja Chaplina

    Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija već sedam godina zaredom donose klasike iz ere nijemog filma na veliko platno zagrebačkog kina Europa! To nezaboravno iskustvo oduševljava sve filmofile i ljubitelje klasične glazbe, ali i publiku željnu audiovizualnih senzacija koje se ne mogu doživjeti svaki dan.

     

    Dan Chaplinova rođenja, 16. travnja, rezerviran je za slavljenje Chaplinova lika i djela uz dva velika filma koja će uživo glazbom popratiti orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem m...

  • 14.ožujak
     

    Kavalir s pištoljem: posljednja uloga Roberta Redforda

    Oproštajni film velikog Roberta Redforda, u gotovo nostalgičnoj refleksiji života nam predstavlja okorjelog kriminalca potpuno zaljubljenog u svoj „posao“. Kriminalistička komedija inspirirana je istinitom pričom o odvažnom sedamdesetogodišnjaku Forrestu Tuckeru koji je pobjegao iz zloglasnog zatvora San Quentin kako bi počinio niz pljački koje su zbunile predstavnike zakona i zadivile javnost.

  • 13.ožujak
     

    Što i kako rade Filmski kritičari 54+

    Od kolovoza 2018. do lipnja 2019. u kinu Europa pod mentorstvom renomirane filmske kritičarke Višnje Vukašinović održava se projekt Filmski kritičari 54+. U sklopu projekta 20 polaznika starijih od 54 godine redovito se sastaju na filmskim projekcijama i radionicama filmske kritike.

     

    Brojna istraživanja ukazuju na to kako kreativne aktivnosti mogu pozitivno utjecati na mentalno i fizičko zdravlje pojedinaca te da je sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima vrlo važan čimbenik aktivnog i zdr...

  • 12.ožujak
     

    Subtitled Tuesday 'Woman at War'

    On March 12, our regular screening program 'Subtitled Tuesday' (with English subtitles included) will present the Icelandic eco-feminist parody 'Woman at War' directed by Benedikt Erlingsson. Screening starts at 9 p. m.

     

    A quirky action comedy about a fifty-year-old choir teacher Halla known in the media only as “the Mountain Woman”, who secretly wages a war on the local aluminum industry. But the passionate environmental mission to protect the pristine Icelandic Highlands will...

  • 12.ožujak
     

    Hrvatski metafilm 'Lada Kamenski'

    U metafilmu ‘Lada Kamenski’ redateljskog tandema Sare Hribar i Marka Šantića tri sredovječne glumice beskrupulozno se natječu za ulogu bivše radnice u tvornici Kamensko. Usred brisanja granica između fikcije i stvarnosti solidarnost jednog (radničkog) ženskog kolektiva stoji u suprotnosti s razjedinjenošću drugog (filmskog) ženskog kolektiva. 

  • 5.ožujak
     

    Otkačena akcijska komedija 'Halla ide u rat'

    Iz dalekog Islanda u naše kino stiže 'Halla ide u rat' – otkačena akcijska komedija o neustrašivoj eko-teroristici koja objavljuje rat lokalnom industrijskom gigantu. Novi festivalski hit redatelja Benedikta Erlingssona već od četvrtka, 7. ožujka stiže na naš redovni repertoar, a u sklopu manifestacije Ženijalni dani bit će prikazan i u nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

     

    Glavna junakinja, Halla, aktivistkinja je koja se hrabro hvata u koštac s planetarnim problemima dok istovremeno živ...