EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 1.ožujak
     

    Venecija u Zagrebu po šesti put!

    Program Venecija u Zagrebu šestu godinu zaredom na platno našeg kina donosi filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), najstarijeg i jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu!

     

    U programu ovogodišnje Venecije u Zagrebu, manifestacije koja je proizvod dugogodišnje suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu domaća će publika od 10do 16. ožujka moći pogledati osam atraktivnih talijanskih filmova prikazanih na posljednjem izdanju ovog prestižnog filmskog festivala u rujnu prošle godine. 

  • 27.veljača
     

    Kreće peto izdanje Ženijalnih dana!

    5. izdanje Ženijalnih dana, filmske manifestacije u povodu 8. marta ‒ Međunarodnog dana žena održat će se ove godine od 7. do 10. ožujka u 29 kina u 26 gradova, mjesta i otoka diljem zemlje. Manifestacija se održava u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača – Kino mreže, a jedan od sudionika je i naše kino.

     

    U četiri filmska dana posvećena ženama, od četvrtka do nedjelje gledat ćemo nekoliko nagrađivanih naslova koji na različite načine tematiziraju nepristajanje na status quo i prikazuju m...

  • 25.veljača
     

    Prva hrvatska komedija o zombijima

    'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' satirični je film o zombijima u režiji Predraga Ličine ili riječima redatelja „komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija, s natruhama strave i užasa, avanture i romanse. Sporedne role dopale Slovencima, Bosancima i Albancima.“

     

    Vješto kombinirajući žanrove komedije, horora i trilera, film prati razvoj događaja nakon što zavlada zombi-epidemija zahvaljujući zagađenoj vodi koja je postala konstanta siromašnom narodu koji jedva spaja kraj s krajem. Sedam godina nakon što je Hrvatska bankrotirala, a ljudi se pretvorili u zombije, rijetki su oni koji se uspijevaju oduprijeti opasnom virusu. 

  • 25.veljača
     

    Napeta alegorija izbjegličke krize

    Film Wolfganga Fischera ‘Styx’ napeta je drama i oceanska alegorija o osobnoj odgovornosti usred izbjegličke krize u kojem njemačka glumica Susanne Wolff briljira u glavnoj ulozi.

     

    Rike je uspješna doktorica koja jedva čeka godišnji odmor kako bi ostvarila toliko željeni san i sama otplovila od Gibraltara do Ascensiona, malog tropskog otoka u južnom Atlantiku. Tijekom plovidbe naiđe na teško oštećen i izbjeglicama prenatrpani brodić kojem neminovno prijeti potapanje. Rike pokuša organizirati pomoć, ali kako vrijeme prolazi ona sve više i više shvaća da je u današnjem svijetu humanost postala tek davna uspomena.

  • 23.veljača
     

    Proglašeni pobjednici 4. KinoKina!

    Četvrto izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino, službeno je zatvoreno proglašenjem pobjedničkih filmova i dodjelom nagrada, o pobjedničkim filmovima odluke su donijeli zasebno profesionalni žiri i dječji žiri, a o najboljem filmu odlučivala je i publika.

     
    Profesionalni žiri ove su godine činili filmska edukatorica iz Finske, Marjo Kovanen, jedna od naših najznačajnijih spisateljica čija djela redovito postaju predlošcima za kazališna i filmska djela, Olja Savičević Ivančević, te Čejen ...

  • 23.veljača
     

    Subota na 4. KinoKino Festivalu

    Subota na 4. KinoKinu iznimno je dinamična. Od projekcija filmova iz glavnog natjecateljskog programa do jednog starog obožavanog klasika, a na kraju dana i dodjela nagrada za najbolja ostvarenja ovogodišnjeg 4. izdanja festivala.

     

    Dan kao i uvijek počinjemo uz veselje i akciju, ovog puta uz projekciju finsko-njemačkog filma Tri svemirske pogreške u 11:30 u velikoj dvorani. Matti želi provesti praznike u Finskoj, no njegova obitelj jedva krpa kraj s krajem i ne može si priuštiti putovanje....