EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 19.studeni
     

    Novo: Urbani vestern 'Dogman'

    U kino je stigao hvaljeni triler ‘Dogman’ u režiji Mattea Garronea čiji je glavni glumac Marcello Fonte nagrađen u Cannesu za najboljeg glumca festivala. Urbani vestern smješten u talijansko predgrađe snimljen je prema istinitoj priči koja se odvila prije 30 godina, te istražuje ljudsku sklonost nasilju koja je skrivena u svakome od nas.

     

    Matteo Garrone jedan je od najprominentnijih talijanskih redatelja kojeg je u filmsku orbitu izbacio njegov film ‘Gomora’ iz 2008. godine. Garrone je za nave...

  • 19.studeni
     

    Hit-komedija ZFF-a 'Stari momci' u kinu!

    Iz engleskog muškog internata u naše kino su stigli 'Stari momci' – romantična komedija o štreberu u ulozi ljubavnog posrednika koja će se pogotovo svidjeti ljubiteljima poetike Wesa Andersona. Prvijenac redatelja Tobyja MacDonalda netom je uz sjajne reakcije publike i hvalospjeve kritike prikazan u sklopu glavnog programa 16. ZFF-a.

     

    Kada u internat Caldermount stigne Agnes, privlačna kći profesora francuskog, knjiškom moljcu Ambersonu život se okrene naglavačke. Odjednom postaje ljubavni pos...

  • 19.studeni
     

    Novo: Paragvajski hit s Berlinalea 'Nasljednice'

    Nedavno prikazan u sklopu gostovanja Kina Mediteran na 16. izdanju Zagreb Film Festivala, od ponedjeljka, 19. studenog ‘Nasljednice’, debitantski film paragvajskog redatelja Marcela Martinessija na našem je redovnom programu.

     

    Ova suptilno ispričana priča u okviru paragvajske gospodarske krize, financijske nesigurnosti i bolnih promjena u društvu, osvojila je čak četiri nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, među kojima i dva Srebrna medvjeda.

     

    Riječ je o jednom od rijetkih filmova iz Latinske ...

  • 18.studeni
     

    Festivalski vodič: Nedjelja na 16. ZFF-u

    Ovogodišnji ZFF došao je svom kraju, ali i nedjeljni dan obiluje projekcijama.

     

    U 11:00 h vrijeme je za Moj prvi odlazak u kino – gostujući program s KinoKino - Međunarodnog filmskog festivala za djecu koji je namijenjen našim najnajmlađima. Blok čeških animiranih filmova pripremili smo za mališane predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu, a bit će im uručene i filmske diplomice kao trajni podsjetnik na njihovo prvo festivalsko filmsko iskustvo.

     

    Tijekom dan...

  • 17.studeni
     

    Festivalski vodič: Subota na 16. ZFF-u

    Subota je na ZFF-u veliki dan. Osim što proglašava pobjednike, festival se službeno zatvara. Geraldine Chaplin stiže u Zagreb kao posebna gošća 16. Zagreb Film Festivala.

     

    Na svečanom zatvaranju u 20:00 h gledamo jedno od njezinih recentnijih glumačih ostvarenja 'Sidro i nada' u režiji Carlosa Marquesa-Marceta. Ova gorko-slatka romantična komedija o ljubavi, prijateljstvu i majčinstvu ambijentirana je na londonskim kanalima sa snažnim, boemskim likovima u fokusu. 

     

    Bibijada donosi još jedan d...

  • 15.studeni
     

    Festivalski vodič: Petak na 16. ZFF-u

    Petak na ZFF-u provest ćemo uz dva vizualno raskošna ostvarenja iz glavnog dugometražnog programa i jedinstveno Walk in Cinema iskustvo koje svaki pravi filmofil naprosto ne smije propustiti.

     

    Što se događa kad nam se sruši slika o ocu koji nam je uzor? Tim se pitanjem bavi peruanski redatelj Álvaro Delgado-Aparicio L. u svojem impresivnom i domišljatom prvijencu 'Retablo' (18:30 h) koji je oduševio publiku na ovogodišnjem Berlinaleu. U živopisnim peruanskim Andama odvija se zaple...