EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 28.siječanj
     

    Oskarovski favorit 'Miljenica'

    Novi film ekscentričnog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa 'Miljenica' o rivalstvu dviju dvorskih dama za naklonost pomalo lude britanske kraljice Anne ima čak deset nominacija za nagradu Oscar.  Film je između ostalog nominiran za najbolji film, režiju, scenarij i glavnu glumicu, a na našem je programu od četvrtka, 31. siječnja!

     

    Britanska kraljica Anne prilično je lošeg zdravlja, a i njezino mentalno stanje nije baš najbolje. Zemlju iz sjene vodi dama imena Sarah, kraljičina bliska prijateljica i ...

  • 24.siječanj
     

    Krenuli novi Queer MoMenti

    Filmski program Queer MoMenti u organizaciji udruge Domino nastavlja se u utorak i srijedu, 29. i 30. siječnja prikazivanjem dvaju filmskih naslova 'Gay dječak' i 'Tamo gdje konji umiru' u režiji Antonyja Hicklinga, južnoafričkog filmaša s pariškom adresom. Riječ je o prva dva filma iz svojevrsnog triptiha čiji ćemo završni dio, film 'Tucanje' imati prilike, u sklopu istog programa, imati prilike pogledati u mjesecu veljači tekuće godine.

     

    Hicklingove filmove karakterizira vjerski simbolizam, metafora i...

  • 22.siječanj
     

    Dugoočekivani horor 'Suspiria' u kinu

    Dugoočekivani horor 'Suspiria' talijanskog redatelja Luce Guadagnina odnedavno je na programu. Mlada i talentirana plesačica iz SAD-a dolazi u Berlin na prestižnu plesnu akademiju koja je zapravo – klan vještica.

     

    Snažnu žensku postavu predvode Dakota Johnson, Tilda Swinton (u trostrukoj ulozi), Mia Goth, Angela Winkler i Ingrid Caven, a glazbu za film napravio je Thom Yorke. Redatelj hitova 'Skrivena ljubav' i 'Rasprskavanje' donosi nam hommage istoimenom nadnaravnom hororu Darija...

  • 21.siječanj
     

    'Konformist' uz gostovanje Vittorija Storara

    Prva ovogodišnja Kinolektira posvećena je talijanskom filmskom velikanu, nedavno preminulom Bernardu Bertolucciju. U utorak, 5. veljače 19:30 sati u sklopu programa Kinolektira koji na naše veliko platno donosi odabrane filmske klasike, prikazujemo stilizirani politički triler 'Konformist' (1970) smješten u Mussolinijevu Italiju. Prije projekcije u svoj omiljeni Bertoluccijev film uvest će nas legendarni filmski snimatelj i česti Bertoluccijev suradnik Vittorio Storaro.

     

    Marcello Clerici (Je...

  • 17.siječanj
     

    Još mjesec dana do početka 4. KinoKina!

    Kraj veljače posebno je vrijeme za najmlađe ljubitelje filma jer ih tada očekuje festival skrojen po njihovoj mjeri, Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino, gdje se odlazak u kino pretvara u posebno i drugačije iskustvo. Četvrto izdanje festivala održat će se od 20. do 24. veljače u zagrebačkom kinu Europa uz mnoštvo filmova, radionica i raznih događanja za djecu i njihove roditelje. 

  • 16.siječanj
     

    Filmske mutacije uz gostovanje Alberta Serre

    Jedan od najintrigantnijih filmaša današnjice, katalonski radikalni sineast Albert Serra gost je ovogodišnjih Filmskih mutacija. Uz filmove Alberta Serre bogat program uključuje i prvu retrospektivu katalonskog filmaša Pere Portabelle na ovim prostorima, kao i radove Jamesa Benninga, Haruna Farockija i Antje Ehmann. 

     

    Otvorenje dvanaestog izdanja Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma održava se u nedjelju, 20. 1. u 19 sati u našem kinu uz diptih filmske vampirologije katalonskih umjetnika, filmove žudnje 'Vampir Cuadecuc' Pere Portabelle iz 1970. i 'Priča o mojoj smrti' Alberta Serre iz 2013., najavljujući njihove programe u kinu Europa od 20. do 23. siječnja i kinu Tuškanac od 24. do 28. siječnja 2019., pod naslovom GESTE UNDERGROUNDA.