EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 16.siječanj
     

    Pobjednik Pule 'Mali' u kinima!

    Film 'Mali' je u srpnju prošle godine trijumfirao na 65. izdanju Pulskog filmskog festivala osvojivši Veliku zlatnu arenu za najbolji film, Oktavijana – nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara te Zlatnu arenu za specijalne efekte. Nakon nacionalne premijere na Pulskom filmskom festivalu, film 'Mali' svoju međunarodnu premijeru održao je u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala, a od 14. veljače 2019. godine kreće u redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske.

  • 15.siječanj
     

    Subtitled Tuesday: ‘Cold War’

    On January 15, our regular screening program 'Subtitled Tuesday' (with English subtitles included) will present the Polish romantic drama ‘Cold War’directed by Pawel Pawlikowski. Screening starts at 7:15 p. m.

     

    'Cold War' is a passionate love story between two people of different backgrounds and temperaments, who are fatefully mismatched and yet condemned to each other. Set against the background of the Cold War in the 1950s in Poland, Berlin, Yugoslavia and Paris, the film...

  • 14.siječanj
     

    Talijanska filmska bajka 'Sretni Lazzaro'

    Filmska bajka 'Sretni Lazzaro' u maniri magičnog realizma nagrađena je za najbolji scenarij u Cannesu te je bila nominirana za četiri Europske filmske nagrade. Riječ je o najnovijem filmu mlade talijanske redateljice Alice Rohrwacher. 

     

    Lazzaro je mlad seljak, toliko dobar da se ponekad čini da je tupav. Tancredi je mlad plemić bujne mašte. Žive u Inviolati, pitoresknom selu kojim vlada Tancredijeva majka Alfonsina de Luna, proizvođačica cigareta. Opaka markiza drži naivne seljane u uvjerenju kako je i dalje na snazi feudalni sustav da bi ih lakše mogla držati pod kontrolom. Kako bi se našalio na račun svoje majke, koju ne voli, Tancredi nagovori Lazzara da mu pomogne lažirati vlastitu otmicu. 

  • 14.siječanj
     

    Novo radno vrijeme blagajne i Shopa

    Od ponedjeljka, 14. siječnja naš Kino Europa Shop i blagajna rade prema novom radnom vremenu.

     

    Otvoreni smo od 15 do 21:30 sati (ponedjeljak-subota) i od 16 do 21:30 sati (nedjelja).

     

    Vidimo se! 

  • 7.siječanj
     

    Najbolji europski film 'Hladni rat'

    Jedan od najboljih filmova protekle godine 'Hladni rat' Pawela Pawlikowskog vodi nas u poslijeratnu Europu tijekom politički turbulentnih 1950-ih godina.

     

    Između pijanista Wiktora i mlade pjevačice Zule razvija se snažna romansa, a priredba u kojoj ona nastupa postaje veliki hit zbog čega se njih dvoje konstantno nalaze na proputovanjima Europom. Prilikom posjete Berlinu, Wiktor predloži Zuli da pobjegnu na zapad, ali ona nije sigurna je li to ispravan korak.

     

    Ova nemoguća ljubavna priča s J...

  • 7.siječanj
     

    Brazilska humorna drama 'Voljeni' na programu

    Topla filmska priča 'Voljeni' redatelja Gustava Pizzija vodi nas u jedno kaotično obiteljsko gnijezdo iz predgrađa Rio de Janeira. Brazilska humorna drama uz sjajne reakcije publike i hvalospjeve kritike premijerno je prikazana na Sundanceu, te potom u Rotterdamu, a hrvatsku premijeru imala je kao film otvorenja 16. Zagreb Film Festivala. Upoznajte i zavolite bučnu, brojnu i ekstrovertiranu latinsku obitelj koja će vas podsjetiti da je ljubav glavna pokretačka snaga.

     

    Irene je majka četvero djec...