U fokusu belgijskog filma Alabama Monroe ljubavni je odnos vlasnice salona za tetovaže Elise i svirača u bluegrass bendu Didiera. Elise se pridruži bendu, a uskoro dobiju i kćer Maybelle. Njihovu vrtoglavu vožnju kroz život u filmu prati izvrstan i emotivan soundtrack u izvedbi glavnih glumaca, a koji uključuje i obradu pjesme If I Needed You Townesa Van Zandta. Film je bio nominiran za Oscara za najbolji strani film 2014. godine, dobitnik je nagrade publike na Berlinaleu 2013, a glumica Veerle Baetens za ovu je ulogu osvojila nagradu za najbolju glumicu Europske filmske akademije.

Od 26. do 29. travnja film Alabama Monroe gledajte besplatno!
KOD za besplatno gledanje je: ALABAMA i aktivan je od 19 sati.

play 7.0 7.0 1 glas

Margarethe von Trotta, redateljica koja se istaknula filmovima feminističke tematike, donosi film o Hanni Arendt, jednoj od najvećih intelektualki 20. stoljeća. Film prati Hannino izvještavanje sa suđenja nacističkom zločincu Adolfu Eichmannu za The New Yorker koje će rezultirati njezinim čuvenim konceptom o banalnosti zla. Koristeći se snimkama sa suđenja te pričom koja povezuje povijesti triju država, redateljica uprizoruje neutaživu filozofsku znatiželju i strast za razmišljanjem. Za naslovnu ulogu u filmu Barbara Sukowa osvojila je nagradu njemačke filmske akademije (Deutscher Filmpreis) te nominaciju za nagradu Europske filmske akademije (EFA)

Od 29.4. do 2.5. film ‘Hannah Arendt’ gledajte besplatno!
KOD za besplatno gledanje je: HANNAH i aktivan je od 19 sati.

Matteo Garrone, redatelj hvaljene “Gomore”, u svom sljedećem filmu “Reality” oživljava talijansku komediju i donosi priču o običnom čovjeku i glavi obitelji koji vodi malu ribarnicu s napolitanskom energijom i veselošću. Nakon što ga obitelj nagovori da se prijavi na audiciju za televizijski reality show Big Brother, Luciano cijeli svoj život počinje prilagođavati slavi koja ga očekuje. Film je dobitnik Grand Prixa na Festivalu u Cannesu 2012. godine, a The Guardian ga je tada opisao “potpuno neodoljivim, istovremeno tragičnim i vrlo smiješnim”. Matteo Garrone jedan je od najcjenjenijih suvremenih talijanskih autora koji je nakon “Realityja” snimio i hvaljene filmove “Priča nad pričama” i “Dogman”.

Od 10. do 13. svibnja film “Reality” gledajte besplatno!
KOD za besplatno gledanje je: REALITY i aktivan je od 10. svibnja u 19 sati.

Uživajte! #mislistogledas

play 5.5 5.5 2 glasa