EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 19.studeni
     

    Novo na programu: 'Žaba' i 'S balkona'

    Friško s 15. izdanja ZFF-a na redovni program stižu nam dva zanimljiva naslova: debitantsko ostvarenje Elmira Jukića 'Žaba' i norveški ljetni hit 'S balkona' redatelja Olea Giævera.

     

    'Žaba' je bosanskohercegovačka komorna drama s elementima crne komedije snimljena prema kultnom kazališnom predlošku Dubravka Mihanovića. Zeko je ratni veteran s PTSP-om kojeg proganjaju mračne misli. Bliži se Bajram te on pokuša svojeg brata Bracu, kockara i alkoholičara, izvesti na pravi put. Braco se odupire ...

  • 19.studeni
     

    Svečanom dodjelom nagrada zatvoren 15. ZFF!

    U subotu 18. studenoga u 20 sati, uz proglašenje pobjednika, zatvoreno je ovogodišnje petnaesto izdanje Zagreb Film Festivala. Uz obrazloženje žirija kako se radi o moćnom, hrabrom i relevantnom filmu, fenomenalnih glumačkih i režijskih vještina, Zlatna kolica za najbolji dugometražni film 15. ZFF-a dodijeljena su bosanskohercegovačkom filmu 'Muškarci ne plaču' redatelja Alena Drljevića dok je posebno priznanje u ovoj kategoriji dodijeljeno francuskom filmu 'Parižanka' Léonor Serraille.


    Zlatna kolica ...

  • 18.studeni
     

    'Ubojstvo svetog jelena' u kinu!

    U kino nam stiže jedan od najintrigantnijih filmova protekle godine! 'Ubojstvo svetog jelena' psihološki je triler s elementima horora koji se odvija između četiri obiteljska zida. Najnoviji uradak grčkog enfant terriblea Yorgisa Lanthimosa (hvaljenog autora bizarne crne komedije 'Jastog'), uznemirujuća je priča o naizgled sretnoj i bogatoj obitelji koja doživi mračni preokret nakon što neobični 16-godišnjak Martin uđe u njihove živote.

     

    Nicole Kidman glumi uspješnu oftalmologinju koja sa suprugom kardi...

  • 18.studeni
     

    Subota na 15. ZFF-u: Zatvaranje uz 'Žabu'!

    15. Zagreb Film Festival bliži se kraju - pridružite nam se na dodjeli nagrada i zatvaranju festivala uz bosanskohercegovačku komornu dramu s elementima crne komedije 'Žaba'.

     

    U 11 sati u Bibijadi ponovno se družimo s našom omiljenom švedskom nevaljalicom 'Pipi Duga Čarapa', a u 16 sati reprizno prikazujemo eksplozivnu antiratnu dramu 'Muškarci ne plaču', dugometražni prvijenac Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo i napunio našu veliku dvoranu.

     

    Ceremonija dodjele nagrada zakazana ...

  • 17.studeni
     

    Petak na 15. Zagreb Film Festivalu!

    U sedmi dan natjecateljskog programa ulazimo s dramom  'Nestanak' iranskog redatelja Alija Asgarija, redatelja kojeg već uspoređuju s njegovim slavnim sunarodnjakom, oskarovcem Asgarom Farhadijem, a kako bi zaobišao cenzuru Asgari prikazuje svoje filmove samo izvan Irana. Kako to izgleda kad se zakon diskriminatoran prema ženama upetlja u ljubav na njezinu samom početku, provjerite na projekciji u 19 h na koju dolazi i sam redatelj!

     

    Glavni natjecateljski program nastavlja se u 21:30 h filmom 'Se...

  • 16.studeni
     

    Četvrtak na 15. Zagreb Film Festivalu!

    Već šesti dan pod geslom Hot in November traje Zagreb Film Festival, a filmska vrućina u studenom konačno je zavladala natjecateljskim programom dugometražnog igranog filma. Tako će četvrtak na ZFF-u gledatelje odvesti na putovanje – od hladne danske zabiti sve do toplog vrha talijanske "čizme".


    U 19 sati gledamo 'Zimsku braću', impresivan dugometražni prvijenac islandskog redatelja Hlynura Pálmasona. Rudnik u danskoj zabiti pozornica je atmosferične priče o ljubavnom trokutu i bratskom rivalstvu koje eskalir...