EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 10.prosinac
     

    Nagrade EFA-e: 'Kvadrat' je europski film godine!

    Žestoka satira umjetničkog miljea 'Kvadrat' na jubilarnoj, 30. dodjeli nagrada Europske filmske akademije (EFA) pokorila je Berlin i osvojila čak šest „europskih Oscara“. Trijumf na dodjeli nagrada EFA-e sjajna je uvertira u početak kinodistribucije filma švedskog redatelja Rubena Östlunda, kojeg od 14. prosinca možete gledati na redovnom repertoaru našeg kina, splitskog kina Karaman i riječkog Art-kina Croatia.

     

    Više od 3000 članova Europske filmske akademije, koju čine filmaši iz cijele Eur...

  • 8.prosinac
     

    Novi Woody Allen: 'Vrtuljak života'

    'Vrtuljak života' moćna je priča o strasti, nasilju i izdaji koja se odigrava u zabavnom parku Coney Island 1950-ih godina. Najnoviji film legendarnog Woodyja Allena na redovnom je programu od četvrtka, 14. prosinca.

     

    Nekadašnja glumica Ginny radi kao konobarica, nesretno udana za operatera vrtuljka Humptyja. Ginny utjehu nalazi u aferi s mladim Mickeyem, spasiteljem koji zapravo želi postati piscem. Njihov odnos se uzburka dolaskom Caroline, Humptyjeve kćeri koja bježi pred gangsterima, a koj...

  • 7.prosinac
     

    Najbolji film 15. ZFF-a u kinu!

    Na redovnom programu gledat ćemo dobitnika Zlatnih kolica, eksplozivnu antiratnu dramu 'Muškarci ne plaču' o predrasudama, traumi i krizi muškosti.

     

    Na ovogodišnjem 15. Zagreb Film Festivalu glavna festivalska nagrada za najbolje dugometražno ostvarenje pripala je filmu 'Muškarci ne plaču' bosansko-hercegovačkog redatelja Alena Drljevića. U svojem obrazloženju žiri u sastavu Lana Barić (glumica), Peter Brosens (redatelj) i Peter Rommel (producent), ističe kako je u pitanju „Moćan, hrabar i relevant...

  • 6.prosinac
     

    Hanekeov 'Sretan kraj' na programu!

    U kino stiže najnoviji film jednog od najvećih filmaša današnjice, austrijskog redatelja Michaela Hanekea! Od ponedjeljka, 11. prosinca gledajte 'Sretan kraj', snažnu i provokativnu dramu o imućnoj obitelji Laurent koja vodi uspješnu građevinsku tvrtku u Calaisu.

     

    Hanekeova minuciozna studija nategnutih obiteljskih odnosa ambijentirana je usred migrantske krize. Tvrtku je osnovao glava obitelji George, no posao vodi njegova hladna kćerka Anne, koja gubi strpljenje sa svojim odraslim ali nem...

  • 1.prosinac
     

    Kanski pobjednik 'Kvadrat' stiže u kino!

    Dobitnik Zlatne palme na Festivalu u Cannesu, film 'Kvadrat', u režiji jednog od najznačajnijih suvremenih filmskih autora Rubena Östlunda, 14. prosinca stiže u naše kino i odabrana kina u sklopu Kino mreže. Ova žestoka satira umjetničkog miljea trenutno je i u utrci za europske Oscare (nagrade Europske filmske akademije) za najbolji europski film, režiju, scenarij, najboljeg glumca i komediju godine.

     

    Film prati uglednog kustosa Christiana kojemu sve kreće po zlu nakon što ga na prevar...

  • 28.studeni
     

    Počinje 15. Human Rights Film Festival!

    15. Human Rights Film Festival kroz niz filmskih uradaka domaću će javnost potaknuti na promišljanje i djelovanje. Ovaj festival angažiranog i autorskog filma održat će se od 4. do 10. prosinca u našem kinu, te u MM centru Studentskog centra u Zagrebu, a od 6. do 10. prosinca u riječkom Art-kinu Croatia.

     

    Filmski program uključuje četrdesetak igranih i dokumentarnih filmova recentne svjetske nezavisne produkcije, od struke i kritike redom zapaženih naslova prikazivanih na najznačajnijim filmskim festiva...