EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 30.siječanj
     

    'Skrivena ljubav' u kinu

    Neodoljiva i senzualno sanjiva drama o odrastanju 'Skrivena ljubav'  redatelja Luce Guadagninoa nominirana je za čak četiri Oscara za najbolji film, najbolju glavnu mušku ulogu (Timothée Chalamet), originalnu pjesmu i adaptirani scenarij! 'Skrivenu ljubav' gledali smo u sklopu programa Velikih 5 proteklog izdanja Zagreb Film Festivala, a u četvrtak konačno stiže na naš redovni program!

     

    Sedamnaestogodišnji Elio provodi ljetne praznike u obiteljskoj vili na sjeveru Italije. Plivanje, druženje s pr...

  • 24.siječanj
     

    'Projekt Florida' na programu!

    Na program u četvrtak, 25. siječnja stiže američki indie hit 'Projekt Florida' nezavisnog filmaša Seana Bakera (autor hvaljenog 'Tangerine') u kojem neobičnu floridsku suburbiju gledamo očima djeteta. S dosadašnjih pedesetak osvojenih nagrada i osamdesetak nominacija na filmskim festivalima diljem svijeta, 'Projekt Florida' svakako je jedan od onih filmova koji se nikako ne smiju propustiti.

     

    Počeli su ljetni praznici. Mala Moonee i njezini prijatelji Scooty i Dicky dane provode u igri čija se pra...

  • 19.siječanj
     

    Sljedeća Kinolektira je 'Fargo' braće Coen!

    subotu, 3. veljače u 19 sati u sklopu programa Kinolektira koji na naše veliko platno donosi odabrane filmske klasike, prikazujemo jedan od najboljih filmova 1990-ih, 'Fargo' (1996.) kultne filmske braće Coen, crnohumornu kriminalističku priču smještenu u snijegom zametenu Minnesotu.

     

    Smotani i beskarakterni prodavač automobila Jerry Lundegaard (William H. Macy) organizira otmicu vlastite supruge kako bi izvukao novac od njezina oca, ujedno i svojega šefa, bogatog vlasnika salona automo...

  • 17.siječanj
     

    Novo: Nastavak 'Gazde' na programu!

    Sinoć je u prepunoj dvorani održana premijera dokumentarnog filma 'Gazda: početak' redatelja Darija Juričana, a od četvrtka, 18. siječnja film je na našem redovnom programu!

     

    Drugi film iz serijala 'Gazda', film je o Agrokoru prije Agrokora, o debaklu privatizacije, tranzicije i pravosuđa te nasljeđu koje i danas baštinimo. Narativna okosnica filma je priča o Miroslavu Kutli, jednom od najvećih tajkuna devedesetih. Suradnici na filmu su Saša Paparella i istraživački novinari Mašenjka Bačić i Zvonimir Tivon.

    ...
  • 16.siječanj
     

    Queer MoMenti uz azijski film i Brucea LaBrucea!

    U organizaciji udruge Domino od 22. do 28. siječnja donosimo filmski program Queer MoMomenti s fokusom na azijski film i filmove ikone queercorea Brucea LaBrucea.

     

    U subotu 27. siječnja u 19 h na programu je LaBruceov film Mizandristice, futurističko-feministička farsa o grupi militantnih lezbijki koje žive u komuni organiziranoj poput samostana, sebe nazivaju Army of Lovers, a šefica im je Sveta Majka, i pripremaju se za totalni rat i istrebljenje muškaraca.

     

    U nedjelju 28. siječnja u 19 ...

  • 16.siječanj
     

    'Prijelomni čas' Winstona Churchilla u kinu!

    Povijesna biografska drama 'Prijelomni čas' u režiji Joea Wrightea od četvrtka, 18. siječnja na programu je našeg kina!

     

    U ranim danima Drugoga svjetskog rata, sudbina zapadne Europe u rukama je novoimenovanog britanskog premijera Winstona Churchilla. Mora odlučiti hoće li pokleknuti pred Hitlerom ili će ustrajati u borbi za ideale, slobodu i neovisnost. Uz nepripremljenu javnost, skeptičnog kralja, te bez podrške vlastite stranke, Churchill mora donijeti možda najznačajniju odluku u svojoj karijeri...