EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 13.lipanj
     

    Ljeto je u kinu Europa - Osvježite se filmovima!

    Ovogodišnji ljetni program ‘Propustili ste, pogledajte!’ od 21. lipnja do 1. rujna okuplja više od 70 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa.

     

    U ljetnoj programskoj shemi naći će se hit ostvarenja europske kinematografije poput dobitnika Zlatne palme i najboljeg europskog filma 'Kvadrat' o uglednom kustosu Christianu kojem se život okrene naglavačke nakon što ga opljačkaju, nekonvencionalne romantične komedije 'Isabellino sunce', prve filmske surad...

  • 11.lipanj
     

    Ljetna Kinolektira vodi nas u hipijevske šezdesete!

    Ljeto je pred vratima, a lipanjska Kinolektira vodi nas u hipijevske šezdesete! U srijedu, 27. lipnja u 20 sati u sklopu programa Kinolektira koji na naše veliko platno donosi odabrane filmske klasike, prikazujemo kultni mjuzikl 'Kosa' (1979.) u režiji nedavno preminulog češko-američkog filmskog velikana Miloša Formana.

     

    Antiratna glazbena drama 'Kosa' prati naivnog Claudea (John Savage) mladog regruta koji dolazi u New York iz rodne Oklahome kako bi se prijavio u vojsku no pute...

  • 7.lipanj
     

    Dva talijanska filma o izgubljenoj nevinosti

    'Ciambra' i 'Sicilijanska bajka', dva talijanska filma koja su obilježila prošlogodišnji filmski festival u Cannesu od 14. lipnja igraju u našem kinu i odabranim kinima u sklopu Kino mreže. S juga Italije dolaze nam dvije intrigantne, visoko estetizirane i sugestivno režirane priče o odrastanju i izgubljenoj nevinosti u društvu koje je otupjelo na kriminalom zatrovanu svakodnevicu.

     

    'Ciambra' redatelja Jonasa Carpignana prati tinejdžera Pija Amata koji živi u Ciambri, malenoj ...

  • 6.lipanj
     

    Stiže dokumentarac o Feralu 'Viva ludež'!

    Deset godina nakon što je prestao izlaziti Feral Tribune u kino stiže dugoočekivani dokumentarni memento 'Viva ludež: Razgovor s trojicom od Ferala'!

     

    Pokretači i zaštitna lica nikad prežaljenog političko-satiričnog lista, Viktor Ivančić, Predrag Lucić i Boris Dežulović, pred kamerama pokazaju ono što su odavno dokazali u svojim tekstovima, kako nema boljeg ishodišta mišljenju od smijeha.

     

    Feral Tribune je tijekom svojeg trajanja bio kontinuirani komentator političkih, društvenih, gospo...

  • 6.lipanj
     

    Novo: 'Filmske zvijezde žive vječno'

    Neobična ljubavna priča 'Filmske zvijezde žive vječno' sa sjajnim Annette Bening i Jamiejem Bellom u glavnim ulogama vodi nas u Liverpool 1970-ih godina. 

     

    Biografska romantična drama, adaptacija memoara Petera Turnera, prati razigranu i strastvenu vezu između mladog Turnera i dvostruko starije ekscentrične dobitnice Oscara za ulogu u filmu 'The Bad And The Beautiful' iz 1957. godine, glumice Glorije Grahame. Ono što započne kao neobavezan ljubavni odnos između legendarne femme fatale i njezina mladog ...

  • 21.svibanj
     

    Krenulo 28. izdanje Animafesta!

    28. Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb 2018. održava se od 4. do 9. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka te na brojnim drugim gradskim lokacijama.  Povodom 200. obljetnice prvog izdanja gotičkog romana Frankenstein ili moderni Prometej (1818) Mary Shelley, središnji tematski program Animafesta Zagreb 2018. posvećen je žanru horora.

     

    Filmski program čini više od 350 filmova iz 76 svjetskih zemalja, a uz prestižna natjecanja u kojima sudjeluju oskarovci i zvijezde...