EN HR
 • 29.travanj

  12. Subversive Festival

  ‘Europa na rubu’ tema je ovogodišnjeg 12. Subversive festivala na nekoliko zagrebačkih lokacija uz natjecateljski (nagrada Wild Dreamer ) i popratni filmski program, i sa više od stotinu gostiju ‒ svjetskih intelektualaca, umjetnika, filmaša i aktivista. 

   

  12. izdanje Subversive Film Festivala održat će se od 5. do 12. svibnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac, KIC te MSU. Uz više od 50 filmskih naslova dokumentarna, igrana i kratkometražna konkurencija donosi recentne i provokativne filmske naslove čiji autori kritički promišljaju svijet u kojem živimo, otvarajući nove horizonte a istovremeno ne oviseći isključivo o jednom teritoriju, jednom režimu i zakonima tržišta.

   

  I dok današnjica preferira algoritme i digitalne formate, Subversive Film Festival u ovogodišnjoj igranoj konkurenciji traga za izgubljenim analognim vremenima.

   

  Više informacija. 

   

  Cijena ulaznice za projekcije natjecateljskog programa u velikoj dvorani iznosi 20 kn, a za ostale projekcije u velikoj dvorani i dvorani Muller ulaz je besplatan.
  Na sve programe Međunarodne konferencije, Subversive Foruma, Balkan foruma i AlterEkonomskog foruma ulaz je besplatan bez prethodnog preuzimanja ulaznica. 
  Ulaznice će se moći preuzeti od 5. 5. do 12. 5. na festivalskom info pultu u predvorju kina (svaki dan sat vremena prije početka programa). 

  Ulaz na otvaranje festivala isključivo je uz pozivnicu koja se može na pultu od 18 h (sat vremena prije početka). pozivnica vrijedi za obje projekcije u 19 i 21 h. 

   

  Kada se preuzmu sve pozivnice bit će raspoložive i karte za prodaju (20 kn)