EN HR
  • 27.prosinac

    Novo: 'Loving Vincent: Van Goghov misterij'

    U kino nam stiže dugoiščekivani animirani portret slavnog slikara Vicenta van Gogha, ujedno i prvi naslikani dugometražni film na svijetu! Film uključuje 120 van Goghovih najpoznatijih slika, a svaki je prizor ručno naslikan.

     

    'Loving Vincent: Van Goghov misterij' prvi je animirani film nastao isključivo od slika u tehnici ulja na platnu. Ova filmska tehnika dosad još nije iskušana na filmu, a u proces rada bilo je uključeno čak 107 umjetnika iz raznih krajeva svijeta. Kroz više od 800 van Goghovih pisama, kao i preko priča prijatelja i poznanika, autori Dorota Kobiela i Hugh Welchman pokušavaju rasvijetliti misterioznu smrt slavnog slikara, ali i neke manje poznate dijelove njegova života.

     

    Film je sniman punih šest godina, a uključuje impresivnu glumačku ekipu koju čine Douglas Booth, Jerome Flynn, Saoirse Ronan, Helen McCrory, Chris O'Dowd, John Sessions, Eleanor Tomlinson i Aidan Turner. Dobitnik Europske filmske nagrade za najbolji animirani film, nominiran je i za Zlatni globus za najbolji strani film. Film je na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju osvojio nagradu publike, a na Festivalu u Šangaju nagradu za najbolji animirani film.