EN HR
  • 26.studeni

    Inkluzivna projekcija filma 'Koko 3'!

    U suradnji s Udrugom 'Zamisli', Udrugom slijepih Zagreb te Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba, Zagreb Film Festival i kino Europa organiziraju inkluzivnu filmsku projekciju 'Koko 3: Ljubav ili smrt', redatelja Daniela Kušana.

     

    Naime, u ponedjeljak, 1. prosinca u 18 sati, po prvi put u kinu Europa, film o ljubavnim zgodama Kušanova junaka moći će pratiti djeca i odrasli oštećenog vida i sluha. Projekciju filma pratit će naracija, titlovi prilagođeni gluhim i nagluhim osobama te prevoditelj znakovnog jezika. 

    Projekcija se organizira pod sponzorstvom Hrvatskog Telekoma, a projekt podržava Grad Zagreb. Ulaz na projekciju besplatan je za sve posjetitelje do popunjenja kapaciteta dvorane, no dolazak je potrebno prethodno potvrditi na e-mail adresu: potvrde@zagrebfilmfestival.com.

     

    Želja nam je pomoći senzibilizirati javnost za pitanje prilagodbe audiovizualnih sadržaja osobama s oštećenjima vida i sluha te su na projekciju pozvani svi zainteresirani posjetitelji. Ovim događanjem obilježit ćemo i Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Nadamo se da će ova zajednička suradnja potaknuti stvaranje uvjeta da filmske projekcije poput ove postanu standard te najavljujemo i početak suradnje na prilagodbi drugih filmova u sklopu našeg programa.

     

    Jedan od vodećih distributera u Hrvatskoj 2i Film i filmska produkcijska kuća Kinorama omogućili su prikazivanje filma, a snimanje naracije kao i potrebnu tehničku opremu osigurala je udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom 'Zamisli' u suradnji s ATER studiom. Urednik naracije za film 'Koko 3: Ljubav ili smrt' je Antonio Pavlović. 

     

    Pozivamo vas da dođete i podržite ovu akciju, te da se svi uključimo u unapređivanje kvalitete života i jednakih mogućnosti za sve!