EN HR
  • Opčinjen 15

    The Beguiled

    Info

    Redatelj: Sofia Coppola
    Scenarist: Sofia Coppola
    Producent: Roman Coppola, Sofia Coppola, Youree Henley
    Produkcijska kuća: American Zoetrope
    Direktor fotografije: Philippe Le Sourd
    Montaža: Sarah Flack
    Glumci: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence, Angourie Rice, Addison Reicke, Wayne Peré, Emma Howard

    Zemlja: SAD
    Godina: 2017.
    Trajanje: 94'

    Sinopsis

    Remake kultnog pulp trilera Dona Siegela (Prljavi HarryBijeg iz Alcatraza) iz 1971. s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi. Irac John McBurney (Colin Farrell) ratni je plaćenik na strani Sjevera u Američkom građanskom ratu. Teško ranjenog u šumi ga pronalazi mlada Amy i odvodi ga u ženski internat kako bi se oporavio. John je jedini muškarac u izoliranoj južnjačkoj vili te budi znatiželju religioznih djevojaka koje ondje žive. Njegova pojava na površinu izvlači potisnute strasti i kućom se počnu širiti seksualne tenzije koje John lukavo iskorištava. Kada djevojke razotkriju njegove zavodničke sklonosti, odluče ga kazniti. Film je u Cannesu nagrađen za najbolju režiju. 

    Nagrade i festivali

    Cannes Film Festival 2017 – nagrada za najbolju režiju
    Filmfest München 2017

    Životopis redatelja

    Sofia Coppola je američka scenaristica, producentica i redateljica. Njezin drugi film 'Izgubljeni u prijevodu' nagrađen je Oscarom za najbolji scenarij. Za film 'Negdje' (2010.) osvojila je Zlatnog lava u Veneciji i tako postala prva ženska američka redateljica koja je ovjenčana tom prestižnom nagradom.