EN HR
  • Ne ostavi traga 12

    Leave No Trace, drama

    Info

    Redatelj: Debra Granik
    Scenarist: Debra Granik, Anne Rosellini
    Producent: Anne Harrison, Linda Reisman, Anne Rosellini
    Produkcijska kuća: Harrison Productions, Bron Studios, First Look Media
    Direktor fotografije: Michael McDonough
    Montaža: Jane Rizzo
    Glumci: Ben Foster, Thomasin Harcourt McKenzie, Jeff Kober

    Zemlja: SAD
    Godina: 2018.
    Trajanje: 109'
    Početak prikazivanja: 8. 2. 2019.

    Sinopsis

    Veteran Will i njegova kći Tom godinama žive gotovo idiličnim životom izvan sustava u velikom prirodnom rezervatu u Oregonu. Sami traže hranu daleko od vlasti, a Will prenosi vještine preživljavanja i moralne vrijednosti svojoj pametnoj i znatiželjnoj kćeri. Kad ih otkriju, potjeraju ih iz parka i predaju ih socijalnim službama. Službe čine sve što mogu da otac i kći ostanu zajedno, ali prilagođavanje društvu veliki je problem, pogotovo za traumatiziranog Willa. Granik, koja se već proslavila otkrićem Jennifer Lawrence u filmu Zimska kost (prikazan na ZFF-u 2010. godine), ponovno je pronašla iznimno talentiranu glumicu. Film je premijerno prikazan na Sundanceu, a zatim u Cannesu (15 dana autora), Torontu itd. Hrvatsku premijeru imao je na 16. ZFF-u gdje je proglašen najboljim filmom natjecateljskog programa Ponovno s nama.

    Nagrade i festivali

    Sundance Film Festival 2018; Cannes Film Festival – Directors’ Fortnight 2018; San Francisco Int’l Film Festival 2018; Atlanta Film Festival 2018; Sydney Film Festival 2018; Toronto Int’l Film Festival 2018; Independent Film Festival Boston 2018 – Grand Prix; Zagreb Film Festival 2018 - pobjednik programa Ponovno s nama

    Životopis redatelja

    Debra Granik američka je nezavisna redateljica. Njezin prvi film 'Down to the Bone' donio joj je nagradu za najbolju redateljicu 2004. godine na Sundanceu. Film 'Zimska kost' (2010.) nominiran je za četiri Oscara, uključujući i za najbolji film. Godine 2014. Granik je režirala dugometražni dokumentarac 'Stray Dog'.

    Web stranice

    Filmski kritičari 54+ / Filmske kritike

    Ne ostavi traga_Mladen Petreski