EN HR
  • 9.ožujak
     

    Pobjednik KinoKina stiže na veliko platno!

    Nagrađivani francuski film Brailleovo srce u režiji Michela Boujenaha donosi priču o prvoj ljubavi i čarobnoj moći glazbe, a s prvim danom proljeća, 21. ožujka, stiže na program kina Europa.

     

    Film je na nedavno održanom KinoKino Festivalu osvojio Nagradu dječjeg žirija za najbolji film, a šarmantnom i dirljivom pričom oduševio je publiku na festivalima diljem svijeta.

    Marie je uzorna učenica i talentirana čelistica koja boluje od rijetkog očnog poremećaja zbog kojeg ubrzano gubi vid. Usred školske godine njezin...

  • 18.prosinac
     

    KinoKino Festival traži članove i članice dječjeg žirija!

     

    Imaš između 11 i 15 godina i voliš film? Pošalji nam kritiku filma i možda baš ti postaneš član_ica žirija 3. KinoKino Međunarodnog filmskog festivala za djecu! Festival će se održati od 14. do 18. veljače 2018. u kinu Europa!

    Pošalji nam motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na:
     info@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti u koju školu ideš. U potrazi smo za 5 učenika/ica petog, š...

  • 4.prosinac
     

    Premijera animiranih filmova Koyaa

    U subotu 16. prosinca 2017. s početkom u 11 sati, u dvorani Müller  održat će se prezentacija i projekcija serijala animiranih filmova „Koyaa i nestašni predmeti“ u produkciji slovenskog Zavoda Zvviks i koprodukciji hrvatskog Studija Dim.

    Prikazat ćemo sedam kratkih animiranih filmova o Koyii autora Kolje Sakside te dokumentarno-animirani film o njihovu nastanku pod nazivom „Živio, Koyaa!“ autorice Marine Andree Škop.

    Koyaa je lutak koji stanuje visoko iznad oblaka, na brdovitoj litici. I...

  • 17.listopad
     

    Iz Australije nam stiže priča o dječaku i psu

    Bogata filmska jesen u kinu Europa se nastavlja. Od ovog petka, 20. listopada, na program nam stiže novi filmski naslov za djecu. Radi se o velikom australskom kinohitu Crveni pas: Početak.

     

    11-godišnji Mick Carter odlazi živjeti na farmu svog djeda. U australskoj Pilbari, rijetko naseljenom predjelu daleko od gradskog života, Mick je jedino dijete, gdje se osjeća izgubljeno i napušteno. Taj zabačeni kraj privlači ljude koji vole tišinu, ali Mick nije takav.


    Nakon oluje i poplave, Mick pronalazi ...

  • 2.rujan
     

    Novi naslovi u Kinu Bibijada!

    Ljeto u kinu Bibijada završilo je izložbom dječjih radova i pretpremijernom projekcijom filma Dan kada je moj otac postao grm. Hvala svim posjetiteljima koji su se tijekom ljetnih praznika družili s nama na projekcijama, radionicama filmske kritike te svima koji su u našim filmovima pronašli inspiraciju i nacrtali nam ono što ih se najviše dojmilo.

     

    S početkom školske godine počinje i naša nova kino sezona koja nam na filmski program donosi dva nova naslova, a to su pobjednik KinoK...

  • 22.kolovoz
     

    Radionica filmske kritike - prijave u tijeku!

    U srijedu, 30. kolovoza, s početkom u 15 sati u francuskoj Medijateci (Preradovićeva 5), održat će se radionica filmske kritike s Višnjom Vukašinović.

     

    Prijave za ovu besplatnu radionicu su otvorene, a broj mjesta za radionicu namijenjenu uzratu 10+ je ograničen. Radionica traje 2 školska sata, a polaznici i polaznice poslije će se uputiti u kino Europa na projekciju filma u sklopu ljetnog Kina Bibijada u 17 sati – Moj život kao Tikvica.

     

    Prijave su otvorene do popunjenja mjesta na radion...