Ovaj film se može pogledati samo na teritoriju Republike Hrvatske. Više informacija potražite na www.zff.hr.

XX

Vasja Lebarič, Julij Zornik2022 Slovenija11'

Redatelj: Vasja Lebarič, Julij Zornik
Scenarij: Vasja Lebarič
Produkcija: Temporama, 001, Teleking

O filmu

Kao promatrači nošeni smo bujicom slika koje se brzo smjenjuju te ih uglavnom ne uspijevamo rasporediti u svoje postojeće mentalne koncepte. Leteći tanjur na pogonu od sladoleda u tvojoj glavi.

O redateljici

Vasja Ris Lebarič rođen je 1975. u Jugoslaviji. Isprva je planirao umiroviti se nakon vrtića, no to mu nije pošlo za rukom pa je odlučio postati slikar. S tim je ciljem upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Ljubljani, nakon čega je jednu studijsku godinu proveo na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu. Ondje se pridružio umjetničkom kolektivu Fleischerei, novoga imena Centrifuga, čiji je i dalje aktivni član.

Julij Zornik (1974.) sa svijetom zvuka počeo je koketirati još 1994. kao radijski i televizijski tehničar. Od 1996. godine, kada je domaća postprodukcija zvuka doživjela studijski procvat, Julij je počeo brusiti te vještine. Otada do danas radio je kao oblikovatelj zvuka na nebrojenim televizijskim i radijskim reklamama, na više od 50 kratkih i animiranih filmova te na više od šezdeset dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova.

Nagrade i festivali

Ljubljana Int’l Film Festival