Svi u našoj obitelji

Everybody In Our Family
Radu Jude2011 Rumunjska, Nizozemska107' 15

Redatelj: Radu Jude
Scenarij: Radu Jude, Corina Sabău
Uloge: Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu
Produkcija: HiFilm Productions

O filmu

Rumunjska crna komedija “Svi u našoj obitelji” pobjednik je Zagreb Film Festivala i Sarajevo Film Festivala 2012. godine. Redatelj Radu Jude još je sa svojim prethodnim filmom, prvijencem “Najsretnija djevojka na svijetu” ušao na scenu zanimljive rumunjske kinematografije na koju je tada bila usmjerena pažnja međunarodne filmske zajednice. Razvedeni Marius dolazi po kćer kako bi s njom proveo praznike na koje jednom godišnje ima pravo. Kada ga obavijeste da ona zbog bolesti ne može putovati, Marius počne inzistirati da djevojčica ipak pođe s njim. Situacija se otima kontroli i cijela obitelj biva upletena u mrežu humora, nasilja, dječjih pjesmica, policijskih intervencija i ljubavnih izjava.

O redatelju

Radu Jude pripada drugoj generaciji filmaša tzv. rumunjskog novog vala. U podjednakoj mjeri istražuje mogućnosti filmskog jezika, kao i filmske reprezentacije rumunjske povijesti. Već s cjelovečernjim prvijencem, “Najsretnija djevojka na svijetu” (2009.), niže festivalske uspjehe, nastavljajući ih i s filmovima “Svi u našoj obitelji” (2012.) te “Bravo!” (2015.), koji mu je donio Srebrnog medvjeda za najbolju režiju.

Nagrade i festivali

Sarajevo Film Festival 2012 – Srce Sarajeva za najbolji film
B-EST Bukurešt FF 2012 – nagrada publike
Anonimul FF 2012 – Grand Prix
Torotno FF 2012
Zagreb Film Festival 2012 – Zlatna kolica za najbolji film

Iz kritika

Remek-djelo crne komedije i neizvjesnosti, ‘Svi u našoj obitelji’ redatelja Radua Judea tipičan je primjer velike kvalitete suvremene rumunjske kinematografije. – Eric Kohn, Indiewire
S Raduom Judeom rumunjski Novi val ima novo dostojno ime za dodati svojim analima. – Nicholas Bell, Ioncinema

Budite prvi koji će recenzirati “Svi u našoj obitelji”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Još nema korisničkih recenzija.