Sve što dolazi

L'avenir
Mia Hansen-Løve2016 Francuska, Njemačka102’ 15

Redateljica: Mia Hansen-Løve
Scenarij: Mia Hansen-Løve
Uloge: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka
Produkcija: CG Cinéma

O filmu

Nathalie (Isabelle Huppert) je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Strastveno radi svoj posao, a privatno balansira između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Nakon što joj suprug objavi da je napušta zbog druge žene, Nathalie će se morati suočiti s novostečenom, nametnutom slobodom i nositi s izazovom da iznova stvori svoj život. Intiman i iskren “Sve što dolazi” donio je redateljici Miji Hansen-Løve (“All Is Forgiven”, “Father of My Children”) Srebrnog medvjeda za najbolju režiju u Berlinu. Za svoju glumačku izvedbu Isabelle Huppert je osvojila nekoliko nagrada od udruženja filmskih kritičara (London, Los Angeles, New York), dokazavši se još jednom kao glumica izuzetnog i nepogrešivog filmskog talenta.

O redateljici

Mia Hansen-Løve francuska je redateljica, scenaristica i glumica. Njezin prvi susret s filmskom umjetnošću bio je glumački angažman u filmu Olivera Assayasa “Late August, Early September” (1998), a potom i u “Les destinées” (2000). Svoj prvi dugometražni igrani film “All Is Forgiven” snimila je 2007. te zajedno s redateljicom Céline Sciamma (“Water Lillies”) osvojila nagradu Louis Delluc za najbolji debitantski film. Za hvaljenu intimnu dramu “Father of My Children” osvojila je posebno priznanje žirija u programu Izvjestan pogled Festivala u Cannesu 2009. Članica je američke Akademije filmskih umijeća i znanja (AMPAS).

Nagrade i festivali

Berlinale 2016 – Srebrni medvjed za najbolju režiju
Chicago IFF 2016
Bucharest IFF 2016 – najbolja režija

Iz kritika

Isabelle Huppert je savršena. – Mark Kermode, The Guardian
Nježan, graciozan i nadnaravno mudar film. – David Ehrlich, Indiewire
Impresivno djelo autorice koja uspijeva prenijeti svakodnevne priče u jednu viziju. – Jordan Mintzer, The Hollywood Reporter

Budite prvi koji će recenzirati “Sve što dolazi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.