Ovaj film se može pogledati samo na teritoriju Republike Hrvatske. Više informacija potražite na www.zff.hr.

Purga

Gintarė Valevičiūtė-B., Antanas Skučas2023 Latvija13'

Redatelj: Gintarė Valevičiūtė-B., Antanas Skučas
Scenarij: Gintarė Valevičiūtė-B., Antanas Skučas
Uloge:
Produkcija: Tylus kinas

O filmu

Zima, 1942. Na nenaseljenom otoku, koji su sovjetske vlasti odabrale za deportaciju tisuća stanovnika iz okupiranih zemalja, čovjek se svakodnevno suočava s borbom za preživljavanje. U tom surovom, stranom krajoliku, čovjek je tek neprimjetna točka. Sva iskustva prikazana u filmu temeljena su na neizbrisivim sjećanjima onih koji su preživjeli.

O redateljima

Gintarė Valevičiūtė-B. interdisciplinarna je umjetnica. Završila je postdiplomski studij umjetnosti na Umjetničkoj akademiji u Vilniusu, gdje trenutno predaje na Odsjeku za fotografiju, animaciju i medijske umjetnosti. Aktivno se bavi izradom, organizacijom i kuriranjem različitih umjetničkih projekata te drži masterclassove o kreativnosti. Njezini su filmovi i videoprojekti prikazani i nagrađivani na međunarodnim festivalima.

Antanas Skučas animator je, redatelj i umjetnik. Predaje na Umjetničkoj akademiji u Vilniusu te drži radionice i masterclassove iz tehnologije kreativne animacije. Za svoje animirane filmove primio je priznanja nekoliko festivala, a autor je i nagrađivanoga glazbenog spota Ragana A-A-A-A. Filmovi: The Lantern of Happiness, War of the Mushrooms, Diary of a Childhood, Spells of a Witch.

Nagrade i festivali

Riga Int’l Film Festival
Vilnius Int’l Film Festival Kino Pavasaris