Film pogledajte na ondemand.kinomeetingpoint.ba ovdje.

Luksemburg, Luksemburg

Lyuksemburh, Lyuksemburh
Antonio Lukich2022 Ukrajina105'

Redatelji: Antonio Lukich
Scenarij: Antonio Lukich
Uloge: Amil Nasirov, Ramil Nasirov, Natalia Gniti, Lyudmyla Sachenko, Victor Drapikovsky, Doris Maidaniuk, Karyna Cherchevych
Produkcija: ForeFilms

O filmu

Mnogo je lijepih mjesta gdje se može umrijeti. Luksemburg nije među njima. Na stranu ljepota, umiranje je u Luksemburgu skup posao. Kada saznaju da je njihov otuđeni otac bolestan u Luksemburgu, braća blizanci Kolja i Vasja odlaze na put kako bi se pozdravili s njime posljednji put. Hoće li muškarac kojeg zateknu biti isti onaj opaki frajer kojeg se sjećaju? Ovaj humoristični i britki film o očevima i sinovima prikazan je u programu Horizonti u Veneciji i na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a kritičari su njegovu režiju usporedili s filmovima Martina Scorsesea.

O redatelju

Antonio Lukich (1992.) ukrajinski je redatelj. Godine 2015. završio je preddiplomski studij filmske režije. Prvi dugometražni film My Thoughts Are Silent (2019.) nagrađen je i prikazan na nizu međunarodnih festivala, uključujući Karlove Vare i Raindance. Dobitnik je Nagrade Ukrajinske filmske akademije, a 2021. uručeno mu je službeno nacionalno priznanje za posebne zasluge u ukrajinskoj umjetnosti.

Nagrade i festivali

Venice Film Festival
Toronto Int’l Film Festival
Cottbus Film Festival
Thessaloniki Int’l Film Festival
Chicago Int’l Film Festival
Tallinn Black Nights Film Festival