Ciambra

A ciambra
Jonas Carpignano2017 Italija, SAD, Francuska, Švedska, 120' 15

Redatelj: Jonas Carpignano
Scenarij: Jonas Carpignano
Uloge: Pio Amato, Koudous Seihon, Iolanda Amato, Damiano Amato
Produkcija: Stayblack Productions, RT Features, Sikelia Productions, Rai Cinema

O filmu

Film Jonasa Carpignana, mladog talijanskog redatelja s njujorškom adresom, prati tinejdžera Pija Amata koji živi u malenoj romskoj zajednici u Kalabriji. On pije, puši i jedan je od rijetkih koji se bez poteškoća kreće između lokalnih Talijana, afričkih imigranata i Roma. Nakon što mu nestane brat Cosimo, kojemu se bezrezervno divi, Pio će morati naglo odrasti. Ovaj pronicljivi uvid u jednu od marginaliziranih zajednica južne Italije prikazan je u programu 15 dana autora u Cannesu gdje je osvojio nagradu Europa Cinemas Label. Iza filma stoji i Martin Scorsese kao izvršni producent.

O redatelju

Jonas Carpignano rođen je u New Yorku, u obitelji talijansko-karipskog porijekla. Njegovi kratki filmovi prikazani su na brojnim renomiranim festivalima poput Cannesa i Venecije, gdje je 2011. Carpignano osvojio i nagradu Controcampo. U dugometražnoj igranoj formi debitira filmom “Mediterranea” (2015.), premijerno prikazanim na Tjednu kritike u Cannesu. Nagrađivana “Ciambra” (2017.) bila je talijanski kandidat za Oscara.

Nagrade i festivali

Nagrade David di Donatello 2018, Italija – najbolja režija, najbolja montaža
Cannes FF; Directors’ Fortnight 2017 – nagrada Europa Cinemas Label
Bergen IFF 2017 – nagrada Cinema Extraordinaire
Zagreb FF 2017

Iz kritika

Redatelj sa stvarnim talentom za vrijeme i prostor koji zna prikazati ljude na način koji drugi jednostavno ne znaju. – Brian Tallerico, rogerebert.com
Surov i izniman portret odrastanja. – The Hollywood Reporter


Budite prvi koji će recenzirati “Ciambra”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Još nema korisničkih recenzija.