EN HR
  • 17.listopad

    Iz Australije nam stiže priča o dječaku i psu

    Bogata filmska jesen u kinu Europa se nastavlja. Od ovog petka, 20. listopada, na program nam stiže novi filmski naslov za djecu. Radi se o velikom australskom kinohitu Crveni pas: Početak.

     

    11-godišnji Mick Carter odlazi živjeti na farmu svog djeda. U australskoj Pilbari, rijetko naseljenom predjelu daleko od gradskog života, Mick je jedino dijete, gdje se osjeća izgubljeno i napušteno. Taj zabačeni kraj privlači ljude koji vole tišinu, ali Mick nije takav.


    Nakon oluje i poplave, Mick pronalazi štene potpuno prekriveno plavim blatom. Spašava ga i daje mu ime - Plavi. Pas i dječak postaju nerazdvojni, no Mickov djed smatra da se dječak treba školovati, pa će dolazak mlade učiteljice Betty zakomplicirati odnose - ne samo između Micka i Plavog, nego i između Micka i pilota Billa. Kad shvati da će morati napustiti voljenog psa zbog odlaska u internat, Mick bježi s Plavim. No, nakon nekoliko kilometara, ugledavši požar koji nadire prema farmi, mora donijeti odluku - vratiti se i suočiti s odgovornošću i izazovima odrastanja ili pobjeći...


    U glavnoj ulozi nastupa mlada australska filmska zvijezda Levi Miller kojega je publika nedavno upoznala u filmu Pan, a u ulozi Plavoga je pas Phoenix. Svoju europsku premijeru Crveni pas: Početak je imao u sklopu dječjeg programa ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala. Film govori o događajima koji su prethodili radnji ranijeg filma Crveni pas koji je nastao prema istinitoj priči o legendarnom australskom psu lutalicu koji je ovjekovječen i u istoimenom romanu Louisa de Bernieresa.

     

    Film je namijenjen uzrastu 11+, a prikazujemo ga s hrvatskim podnaslovima.


    Ulaznice za projekcije Kina Bibijada možete kupiti putem web stranice ili na blagajni kina Europa po cijeni od 25 kuna.

     

    Vidimo se u kinu!