EN HR
  • 12.srpanj

    ZFF gostuje u Ljetnom kinu Tuškanac!

    Zvjezdano nebo nad nama i ZFF-ovi filmovi pred nama (na velikom platnu Ljetnog kina Tukanac)!

     

    Od ponedjeljka, 18. srpnja do subote, 23. srpnja u Ljetnom kinu Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival: dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 12. do 20. studenog 2016.), prisjetit ćemo se ostvarenja prikazanih na prethodna dva festivalska izdanja, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta.

     

    Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje i lanjskog laureata, Oscarom nagrađenog ‘Saulovog sina’, a tu su i dirljivo tursko ostvarenje ‘Mustang’, ovjenčano Nagradom LUX i uspoređivano s kultnim ‘Samoubojstvima nevinih’ Sofije Coppole, eksplozivan film o ‘bandi’ mladih djevojaka iz pariških predgrađa (‘Cure’), kao i film o zastrašujućem istinitom događaju koji je dio etopijske svakodnevice (‘Hrabra djevojka’). Publika će moći uživati i u toplom i duhovitom ostvarenju ‘Ovnovi’, sjajnom primjerku sve popularnije i upečatljivije islandske kinematografije, koju ju The Guardian prozvao “Hollywoodom na sjeveru”.

     

    A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, ledeno osvježenje donijet će crnohumorna drama 'Turist' švedskog provokatora Rubena Östlunda - ova opako duhovita te brutalno inteligentna i originalna studija ljudske prirode prati naizgled savršenu četveročlanu švedsku obitelj na odmoru u snježnom planinskom okolišu francuskih Alpi.

     

    . . . . .

     

    Raspored projekcija:

     

    pon 18.7. - 21:30 - Ovnovi

    uto 19.7. - 21:30 - Hrabra djevojka

    sri 20.7. - 21:30 - Saulov sin

    čet 21.7. - 21:30 - Cure

    pet 22.7. - 21:30 - Turist

    sub 23.7. - 21:30 - Mustang

     

    Ulaznice po cijeni od 20 kn možete nabaviti na blagajni kina Europa (Varšavska 3) ili na blagajni Ljetnog kina Tuškanac (sat vremena uoči početka projekcije).

     

    . . . . . 

     

    OBAVIJEST:

     

    Projekcija filma 'Ovnovi' u ponedjeljak 18.7. otkazana je zbog kiše. Gledatelji/ce koji/e su kupili svoje ulaznice za ovu projekciju mogu s njima doći na bilo koju drugu projekciju iz ciklusa gostujućih projekcija ZFF-ovih filmova na Ljetnom kinu Tuškanac ovoga tjedna ili ih mogu zamijeniti za projekcije istog filma u kinu Europa. Svi oni koji ipak žele ostvariti povrat novca za kupljene ulaznice za projekciju 'Ovnova', mogu to učiniti zaključno s petkom 22.7.